Nordstjernen tændte lyset

Kategorier


Andreas Laudrup fyrer kanonen af og scorer til 3-0 (Foto: Boesenfoto.dk)

Nordstjernen tændte lyset

Efter Morten Nordstrands mål i det 72. minut eksploderede FCN med syv gyldne minutter, der sikrede en 3-0 sejr over Silkeborg

På en super dejlig efterårsaften uden en sky på himlen var mørket ved at lægge sig lidt over Farum Park, da FCN trods massivt overtag i spil og chancer ikke kunne få dirket Silkeborgs kompakte defensiv op. Men pludselig i 72. minut kom lyset tilbage for fuld kraft, da Nordstjernen funklede. Morten Nordstrand steg til vejrs og pandede det perfekte indlæg fra Joshua John i nettet til 1-0. Det var Nordstrands første kasse for FCN, siden han kom retur fra FCK i sommerpausen, og det mål tændte tigrene til en opvisning i angrebsfodbold. I løbet af syv gyldne minutter ændrede FCN det målløse opgør til en sikker og fuldt fortjendt sejr på 3-0. Det blev 2-0 i 75. minut, da Jores Okore knaldede bolden i nettet på hovedstød efter hjørnespark fra Joshua John, og i det 79. minut satte netop indskiftede Andreas Laudrup trumf på med et præcist skud helt ude ved stolpen til 3-0. Dermed fik de 5.347 tilskuere en fantstisk kampafslutning og glemt var al den tid, hvor FCN forgæves forsøgte at prikke hul på bylden. Med 3-0 har FCN nu slået Silkeborg samlet 9-1 i de to kampe i Farum Park i denne sæson, og det var FC Norsjællands 13. kamp i træk på hjemmebane uden nederlag. En imponerende præstation, der lover særdeles godt for de kommende kampe, selv om FCN skal gennem et meget tæt og krævende kampprogram, der byder på Champions League fodbold i Parken på tirsdag kl. 20.45 mod Juventus, og allerede på fredag står FCN igen klar i Farum Park kl. 18.30 til topopgør mod AaB i Superligaen. For den tidligere topscorer i FCN, Morten Nordstrand, var scoringen en forløsning, og han var glad for, at han lige nåede det, iden han som planlagt blev udskiftet kort efter, da han på grund af en mindre skade ikke har trænet så meget på det seneste: – Jeg har følt, at jeg kom tættere og tættere på scoringen i de seneste kampe, og så var det selvfølgelig dejligt, endelig at se bolden gå ind. – Silkeborg stod meget dybt i banen, men vi blev ved med at investere med hårdt arbejde, og så kom sprækkerne endelig. Det var meningen, at jeg kun skulle have ca. 70 minutter, men det var da godt, at Kasper lige gav mig et par minutter ekstra, lød det i omklædningsrummet fra en super glad Morten Nordstrand. At sejren var fortjent, kan er ikke herske tvivl om. FCN sad fuldstændig på kampen fra start til slut og levnede kun Silkeborg plads til én eneste afslutning, som reelt havde en chance for at give mål, og den tog en ellers arbejdsløs Jesper Hansen sig sikkert af. FCN havde allerede i det 7. minut en nærgående afslutning, da Kasper Lorentzen smart headede på mål første gang mod en fremstormende Silkeborg-keeper på Nicolai Stokholms glimrende aflevering i dybden. Bolden røg også over Lasse Heinze, men desværre også lige forbi stolpen. Hele 1. halvleg var et pres mod Silkeborgs mål, men det blev aldrig til åbne chancer. Kun skud udefra, hvoraf tre var rimeligt nærgående fra henholdsvis Morten Nordstrand, Patrick Mtiliga og Joshua John. 2. halvleg startede med et godt skud af Enock Adu, hvor bolden desværre ramte en Silkeborg-forsvarer, så den blev drejet forbi mål. Ellers var der kun et skudforsøg fra Kasper Lorentzen, der voldte Silkeborg kvaler, før de gyldne syv minutter fra det 72. til det 79. minut. Patrick Mtiliga har været gennem meget i de seneste dage, men det påvirkede heldigvis ikke hans spil, og Mtiliga fik da også en fantastisk opbakning af publikum i Farum Park: – Det var virkelig rørende, og det er jeg meget glad for, sagde Patrick Mtiliga efter at have sunget sejrssang med kammeraterne. 

Superligaen, 13. runde, 19. oktober

FCN-Silkeborg 3-0 (0-0)
Mål:
72. minut: 1-0 Morten Nordstrand, assist Joshua John
75. minut: 2-0 Jores Okore, assist Joshua John
79. minut: 3-0 Andreas Laudrup, assist Enock Adu
Tilskuere:
5.347
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Sune Kiilerich, Silkeborg.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 75. minut 22 Andreas Laudrup)
15 Joahua John
17 Søren Christensen 
19 Mark Gundelach (ind i 74. mint 18 Michael Parkhurst)
20 Kasper Lorentzen
30 Lasse Petry (ind i 63. minut 24 Kamal Issah)
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
5 Anders “AC” Christiansen
23 Mario Ticinovic