Joshua John: Ajax vil spille som FCN

Kategorier


Joshua John udfordrede gang på gang Chelseas forsvar. (Foto: Boesenfoto.dk)

Joshua John: Ajax vil spille som FCN

FC Nordsjællands nye hollandske målbomber er faldet lynhurtigt til og glæder sig til de mange kampe i den kommende tid. Næste opgave er mod Silkeborg i Farum Park på fredag kl. 18.30

Den 2. august hentede FC Nordsjællands Sportsdirektør Jan Laursen den unge hollandske angriber Joshua John til Farum Park på en lejekontrakt, og kun ni dage senere var han topscorer i Superligaen med fem træffere i løbet af kun 44 minutters spilletid. Joshua John udlignede til 1-1 i Ålborg mod AaB, da han fik debut i de sidste otte minutter af kampen, og i løbet af kun 34 minutter havde han nettet fire gange mere i den næste kamp hjemme mod Silkeborg. I løbet af sine første to måneder hos FCN er det blevet til 8 Superligamål for Joshua John, der netop er fyldt 24 år. Og han har også fået vist sig flot frem i FC Nordsjællands første to Champions League kampe, hvor han med et stolpeskud var meget tæt på scoring mod Chelsea. I landskamppausen fik Joshua John sammen med sin kæreste og sit barn lejlighed til at komme et smut hjem til familien i Holland, og her fik han en super respons på FC Nordsjællands optræden i Champions League: – Jeg læste en hollandsk avis, hvor Ajax-træner Frank de Boer udtalte, at han dagen før Ajax spillede mod Real Madrid havde set vores kamp mod Chelsea og var meget imponeret. FC Nordsjælland spillede sit eget spil mod Chelsea og gjorde det godt. Ajax burde have gjort som FCN og også spillet sit spil mod Real Madrid, var Frank de Boer citeret for at sige. – Set i det lys kan vi godt være stolte af indsatsen mod Chelsea, selv om resultatet ikke var godt. Vi spillede mod Champions League vinderen, og langt det meste af kampen spillede vi vort pasningsspil. Det kan vi alle være stolte over, og følelsen skal vi tage med videre til Juve-kampen og så håbe, at vi også får skabt et godt resultat. Uafgjort vil være stort og sejr helt fantastisk, siger den målfarlige hollænder. Joshua John var fra starten af denne uge tilbage i FC Nordsjælland, hvor han glæder sig til de mange nye udfordringer i den kommende tid: – Jeg er faldet hurtigt til her i klubben. Alle har taget godt imod, og FCN føles som en rigtig familieklub, hvor alle prøver at hjælpe hinanden. Derfor har jeg også fået en rigtig god start. Man føler sig straks godt tilpas, og jeg er glad for at hjælpe holdet, og det hjælper hele tiden mig. – Man får altid en god følelse af at lave mål, og når man scorer flere kampe i træk, vil man hele tiden have mere. Det giver selvtillid både til mig og til holdet. Vi har altid meget boldbesiddelse, og derfor får jeg også mange muligheder for at komme til afslutninger, siger Joshua John. Hans første optræden i Farum Park mod Silkeborg var helt forrygende med de fire scoringer i løbet af godt en halv time, men det regner den flyvende hollænder ikke med at gentage fredag aften, selv om det igen er Silkeborg, der gæster Farum Park til Superligakamp kl. 18.30. – De vil nok holde lidt ekstra øje med mig denne gang, men så bliver der jo bare mere plads til de øvrige angribere. Silkeborg vil sikkert være mere defensivt indstillet, så vi skal spille godt alle sammen for at vinde. – Jeg glæder mig bare til de mange kampe, der kommer nu, og alle skal være klar til at gøre det rigtige. Også udenfor banen med søvn og mad, for alle kampe er vigtige, og vi vil gerne vinde det hele, siger en tændt Joshua John.