FCN skabte chancerne men scorede ikke

Kategorier


Patrick Mtiliga udfordrede Chelsea fint på venstrekanten. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN skabte chancerne men scorede ikke

I 80 minutter gav FCN gæsterne fra Chelsea en hård og tæt kamp, men i de sidste ti minutter knækkede filmen, så Chelsea sejrede med de alt for store 4-0 cifre

Over 25.000 tilskuere var mødt frem i Parken for at se de danske mestre fra FC Nordsjælland udfordre de forsvarende Champions League mestre fra Chelsea. Og de fik en fantastisk spændende fight i 80 minutter, hvor tigrene viste kløer og flere gange var ved at flænse Chelsea-forsvaret. Efter en lidt nervøs start, hvor Jores Okore også måtte have bandage om panden efter at have knaldet hovedet sammen med en englænder, fik FCN smidt nerverne og fandt sit vante boldsikre spil. Ganske uimponeret spillede FCN sig fri af ethvert forsøg på pres fra Chelseas side, og det så fantastisk besnærende ud. FCN sad solidt på spillet, og modsat kampen i Donetsk kom FCN mod Chelsea også frem til en stribe afslutninger. Desværre uden det afgørende held til at få puttet bolden det sidste stykke over stregen. Og så slog Chelsea i stedet pludselig til efter 33 minutter, da Fernando Torres gav Enock Adu et skub og erobrede bolden, uden at der blev dømt frispark. Lynhurtigt udnyttede Chelsea den chance til at kombinere igennem og score til 1-0 ved Juan Mata. Forinden havde FC Nordsjælland haft en stor mulighed for at score på indlæg fra Joshua John, men Lorentzen blev lige tacklet i skudøjeblikket tæt foran mål, og da heller ikke et nærgående skud fra Patrick Mtiliga gav udbytte, måtte Jesper Hansen diske op med en fin redning for at holde 0-1 til pausen. Trods modgangen kom FCN ud til 2. halvleg med ny gnist, og fik for alvor publikum med sig i Parken med aggressivt og pasningssikkert spil. Joshua John viste, at der var muligheder med et skud lige forbi mål, og fra de bagerste rækker styrede Jores Okore og Ivan Runje med stort overblik, så FCN kunne presse spillet frem. Efter en lille time rykkede Jores Okore med frem på Chelsea banehalvdel og løftede bolden præcist ind i det lille felt til en fri Mikkel Beckmann, man han overplacerede sit hovedstød. Det blev signalet til nogle intense nminutter, hvor FCN virkelig forfulgte sin chance. Morten Nordstrand testede Cech i Chelsea-målet med et knaldhårdt skud, som dog ikke sad yderligt nok, og lidt efter serverede Michael Parkhurst præcist for fødderne af Mikkel Beckmann, der forsøgte at placere bolden ind i modsatte side, men igen røg Beckmanns afslutning forbi. Mere snert var der i skuddet, da Joshua John tog chancen efter selv at have rykket sig fri. Kanonskuddet fra John i det 73. minut fik Petr Cech lige akkurat med det yderste af neglene drejet ud på stolpen, så bolden røg i spil igen, og skuddet på riposten blev pareret af en forsvarer. Så begyndte det at knibe for FCN med både troen og kræfterne, og i det 80. minut blev kampen endeligt afgjort, da David Luiz hamrede bolden i kassen via indersiden af stolpen på et direkte frispark. Det knækkede de trætte FCN-spillere, og kun to minutter efter kunne Juan Mata alt for let score til 3-0 efter småspil i FC Nordsjællands felt. Det blev også 4-0 til Chelsea kort før lukketid efter nogenlunde samme recept, denne gang med Ramires som afslutter. En hård skæbne for FCN i en kamp, hvor tigrene ellers fik vist, at de virkelig havde lært meget af den første Champions League kamp ude mod Shaktar Donetsk. Der var meget mere snert og ide i angrebsspillet, men desværre udeblev målene igen. Kasper Lorentzen udtrykte det således bagefter: – Vi skulle have kendt vores besøgelsestid, for vi havde chancerne i aften. Da vi ikke fik udlignet på vores rigtig gode periode, kunne de lure på omstillingerne. Men vi havde vores muligheder, før de fik scoret til 2-0. Jeg havde selv en god chance i 1. halvleg, og vi var tæt på flere gange midt i anden halvleg. – Det er selvfølgelig ikke helt optimalt, når man taber så stort. Det er aldrig sjovt at tabe og slet ikke 4-0, men det er lidt paradoksalt at tænke på, at vi var tættere på udligning her end sidst mod Shakhtar, selv om cifrene ser værre ud, konstaterer Kasper Lorentzen. FCN må tage alt det positive med til næste opgave i Champions League hjemme mod Juventus om tre uger. Og forhåbentlig får FCN samme fantastiske opbakning fra et talstærkt og oplagt publikum igen ved de næste kampe i Parken i verdens største klubturnering. 

Champions League gruppespil, 2. runde, 2. oktober

FCN-Chelsea 0-4 (0-1)
Mål:
33. minut: 0-1 Juan Mata
80. minut: 0-2 David Luizt
82. minut: 0-3 Juan Mata
89. minut: 0-4 Ramires
Tilskuere:
25.120 tilskuere
Dommer: Marijo Strahonja
Advarsler: Ivan Runje, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann (ind i 74. minut 17 Søren Christensen)
11 Morten Nordstrand (ind i 66. minut 23 Mario Ticinovic)
15 Joahua John
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen (ind i 84. minut 22 Andreas Laudrup)
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
5 Anders “AC” Christiansen
19 Mark Gundelach
30 Lasse Petry