FCN har kun tabt èn pokalkamp i fire år

Kategorier


FCN-jubel på podiet i Parken efter finalesejren over FC Midtjylland i maj 2011. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN har kun tabt èn pokalkamp i fire år

FC Nordsjælland er Danmarks suverænt bedste pokalhold i de seneste sæsoner og møder i aften kl. 19 i Farum Park FCM, som tigrene har slået i pokalen tre år i træk

FC Nordsjællands pokalhistorik har taget en helt ny drejning i de senere år. Frem til 2008 var der absolut intet fornøjeligt ved at studere klubbens præstationer i Cup-sammenhæng. Kvartfinalen blev endestationen i 2003, og de næste fem år var det endda det bedste resultat, som FCN så tangerede i 2008 med endnu en kvartfinale som facit. Men herefter har FCN kun tabt én eneste pokalkamp, nemlig kvartfinalen i Parken sidste år i november til de senere pokalmestre fra FCK, der dermed overtog pokalen fra FC Nordsjælland, som i stedet kvitterede ved at snuppe mesterskabspokalen fra FCK. Inden det pokalnederlag havde FCN spillet 17 kampe i træk som ubesejret i DBU Pokalen, og den fornemme serie var en tangering af den danske rekord. Den 17. kamp var netop sidste års 1-0 sejr i 1/8 finalen over dagens modstander FCM. Det er altså to af de klart mest succesrige pokalhold i nyere tid, der tørner sammen i aften kl. 19 i Farum Park, for i samme tidsrum har FC Midtjylland kun tabt til FC Nordsjælland, nemlig de to finaler i Parken i 2010 og 2011, og 1/8 finalen i fjor.