FCN fandt alt for sent sit eget spil

Kategorier


Joshua John viste masser af angrebslyst og havde gode afslutninger, men det var hele tiden stolpe ud for den fodrappe topscorer. (Arkivfoto: Boesenfoto.dk)

FCN fandt alt for sent sit eget spil

Efter en forfærdelig 1. halvleg var tigrene nede med 0-2, og selv om de kom stærkt igen, var slaget tabt. OB øgede til 3-0, mens det konstant var stolpe ud for FCN i afslutningerne

Et super tændt OB-mandskab satte FCN under voldsomt pres fra første fløjt i aftenens kamp i Odense. Fynboerne satsede fra start med kun tre mand i bagerste kæde og dermed overskud til boldjagt højt på banen og masser af mand mod mand dueller. Det passede bestemt ikke FCN, der slet ikke kunne finde sit vante pasningssikre spil under det stormløb, og da FCN heller ikke var dygtig nok til at udnytte det frirum, OB-træner Troels Bechs dristige taktik gav bag forsvaret, blev 1. halvleg en forfærdelig forestilling set med FCN-øjne. OB bombarderede nærmest FCN-målet i starten af kampen, hvor kun en stribe flotte redninger af Jesper Hansen hindrede scoring. Presset fortsatte, men kampen kunne godt have fået et helt andet udfald, hvis Morten Nordstrand havde udnyttet den ene blottelse, som OB-offensiven gav efter en lille halv time. Jesper Hansen frik fat i bolden efter et tungt fynsk pres, og resolut sparkede FCN-keeperen bolden direkte frem til Morten Nordstrand, der slap alene igennem fra midterlinjen. Men han havde måske for meget tid til at tænke på sin afslutning, og den blev ikke præcis og skarp nok, for bolden tog ydersiden af stolpen. Og så slog OB til øjeblikket efter med to mål indenfor fire minutter. En skidt clearing af FCN udnyttede ungarske Vadocz til at banke bolden i kassen fra nært hold til 1-0 i det 32. minut, og i det 35. minut var det så Bashkim Kadrii, der fritspillet af en Emil Larsen uhindret fik lov at sparke bolden i kassen få meter fra mål. 2-0 til OB ved pausen var et passende billede af begivenhederne i 1. halvleg, hvor OB havde langt flere skudforsøg og målchancer end FCN. Det var dog tydeligt fra 2. halvlegs start, at tigrene havde tænkt sig at gå alvorligt til modangreb, og OB valgte at spille lidt mere på det sikre ved at rykke en mand ekstra ned i forsvarskæden. Langsomt fandt FCN tilbage til det spil, holdet er så kendt for. FCN var boldbesiddende og styrende, mens OB lurede på hurtige omstillinger, og midt i 2. halvleg virkede kampen på vippen. Der var et spørgsmål om, hvorvidt FCN fik reduceret, eller OB fik lukket med en tredje scoring på kontra. En særdeles veloplagt Joshua John udfordrede igen og igen, men hans skud blev hver gang blokeret i sidste øjeblik, og da han følt sparkede efter fjerneste hjørne sneg bolden sig lige forbi. OB havde en friløber ved Emil Larsen, men hans afslutning tog også stolpen. Alligevel var det OB, der kom på 3-0 i det 71. minut, da Vadocz tog chancen med et drømmehug fra 30 meters afstand, og bolden brækkede i luften, så den helt snød Jesper Hansen og gik ind midt i målet. Dermed var kampen reelt afgjort, men FCN fortsatte ufortrødent og skabte i det sidste kvarter så mange målchancer, og det er helt ufattelig, at det ikke lykkedes at score bare en eneste gang. Indskiftede Andreas Laudrup og ti minutter før tid Mark Gundelach satte ekstra speed på angrebene i de sidste minutter, og det gav store muligheder. Mikkel Beckmann var tæt på at prikke et Laudrup-indlæg i kassen, og Kasper Lorentzen fik en chance på ripost efter skud fra Gundelach. Desuden driblede Joshua John alene igennem og afsluttede på indersiden af den fjerneste stolpe, mens Kasper Lorentzen til sidst forgæves testede storspillende Mads Toppel i OB-målet med et flot langskud. FCN fik vendt statistikken for boldbesiddelse og skud på mål samt chancer til eget favør, men måltavlen var nådesløs i sin status, og her stod der 3-0 til OB ved slutfløjtet på en aften, hvor FCN alt for sent fandt sit vante spil frem og fik sat tempo i kombinationerne. 

Superligaen, 12. runde, 5. oktober

OB-FCN 3-0 (2-0)
Mål:
32. minut: 1-0 Krisztian Vadocz
35. minut: 2-0 Bashkim Kadrii
71. minut: 3-0 Krisztian Vadocz
Tilskuere:
4.116
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Daniel Høegh og Rasmus Falk, OB, samt Mikkel Beckmann og Joshua John, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 46. minut 10 Mikkel Beckmann)
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand (ind i 60. minut 22 Andreas Laudrup)
15 Joahua John
18 Michael Parkhurst (ind i 81. minut 19 Mark Gundelach)
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
23 Mario Ticinovic
24 Kamal Issah
30 Lasse Petry