FCN den kun 4. danske klub i CHL gruppespillet

Kategorier


Jesper Hansen spillede en flot kamp i Donetsk. (Foto: Getty images)

FCN den kun 4. danske klub i CHL gruppespillet

Historisk debut for FC Nordsjælland på hjemmebane i aften mod Chelsea i den største klubturnering

Da FC Nordsjælland onsdag 19. september debuterede i UEFA Champions League gruppespillet mod ukrainske Shakhtar i den imponerende Donbass Arena i Donetsk blev det som den kun 4. danske klub nogensinde i Europas fornemste fodboldselskab for klubhold. AaB (1995, 2008) og FCK (2006, 2010) har prøvet at være med to gange, mens det er blevet til en enkelt tur i selskab med de helt store for Brøndby (1998). Og nu er det altså FC Nordsjælland, der skal løfte hele Danmarks internationale fodboldhåb. Champions League startede for tyve år siden som en udvidelse af den daværende Europa Cup for mesterhold, og turneringen med sit højtprofilerede gruppespil er siden bare vokset og vokset i sportslig styrke og global interesse. Der hviler således millioner af øjne på hver en aktion, de nordsjællandske tigre foretager sig, sendt verden rundt via den utrolige mængde af TV-stationer, der har købt rettighederne. Champions League er en verdensbegivenhed som ikke findes større indenfor klubfodbold. Statistisk set har de danske hold haft det meget svært mod Europas giganter. FCK er den eneste danske klub hidtil, der er sluppet videre fra gruppespillet, da det blev til 10 point i alt på andenpladsen efter FC Barcelona og foran Rubin Kazan og Panathinaikos forrige år. Herefter røg FCK ud i ottendedelsfinalen mod netop Chelsea, som er FC Nordsjællands modstander i aften i den største klubturnering af alle. Læs meget mere om de 20 år med UEFA Champions League i det store kampprogram, der sælges for kun 20 kr. ved alle indgange i Parken.