Laudrup: Jeg træner i at blive mere målfarlig

Kategorier


Andreas Laudrup – her fra en kamp mod FCM – scorede et pragtmål for U/21 landsholdet i mandags og fik mange roser for indsatsen af landstræner Morten Wieghorst.(Foto: Boesenfoto.dk)

Laudrup: Jeg træner i at blive mere målfarlig

Andreas Laudrup viste en ny side af sig selv med et flot langskudsmål i U/21 landsholdets vigtige 3-0 sejr

Det var en glad Andreas Laudrup, der i dag var tilbage på træningsbanen hos FC Nordsjælland efter succes med Danmarks U/21 landshold mandag aften. Da Danmark i fredags måtte nøjes med 1-1 mod topholdet Serbien så det ikke for godt ud med kvalifikation til play off kampene til EM-slutrunden i Israel næste sommer. Men med en flot 3-0 sejr over Nordirland mandag lykkedes det alligevel Danmark at sikre billet til de to afgørende kampe i oktober. Og Andreas Laudrup havde sin store andel i den succes, idet der blev lavet straffe mod ham til 2-0, og Andreas Laudrup selv sørgede for 3-0 med et flot langskudsmål. At sejren rakte til play off betyder for Andreas Laudrup langt mere end det, at han selv scorede, og at landstræner Morten Wieghorst gav ham masser af ros for indsatsen: – Bare holdet vinder, så er jeg glad, og kan jeg bidrage, er det bare ekstra super. Jeg har længe arbejdet på at blive mere målfarlig i mit spil, og det er dejligt, når det viser sig at give udbytte. Jeg skal sparke mere på mål, men skuddet til 3-0 var dog noget længere udefra, end jeg har trænet i at sparke, lyder det fra en glad Andreas Laudrup. Lodtrækningen til paly off kampene er på fredag, og 14 nationer skal spille om 7 pladser. Israel er som vært selvskreven deltager i slutrunden. Danmark er ikke seedet. – Det bliver spændende på fredag. Alle holdene i play off kampene er gode, og de seedede er store fodboldnationer, men vi skal gå efter det og tro på det, og det gør vi også. Vi gjorde mange ting rigtigt mod Serbien, der er et stærkt hold, men desværre fik vi ikke lukket kampen, og så udlignede de til sidst. – Alligevel holdt vi fokus og troede på chancen til kampen mod Nordirland. Vi gjorde vores, og heldigvis viste sejren sig at være nok, fordi vi fik hjælp fra andre hold. Nu har vi nået vort delmål med U/21-landsholdet og håber selvfølgelig også at nå helt i mål, for vi har en god årgang, der ikke har tabt i et år nu, siger Andreas Laudrup. Roserne og den ekstra selvtillid fra U/21 landsholdet kan Andreas Laudrup også bruge positivt for FCN til lørdagens storkamp i Parken mod FCK: – Man skal bruge alt det, man kan. Og det giver mig selvfølgelig mere selvtillid, som jeg kan tage med til de kommende kampe for FCN. Lige nu retter vi al fokus ind på mødet med FCK på lørdag, siger Andreas Laudrup.