Hurtigt mål blev en sovepude

Kategorier


Mens alt stadig gik efter planen i Svebølle. Henrik Kildentoft går forrest som anfører for FCN, både ned af trappen ved indmarch på stadion og med scoring til 1-0 efter kun halvandet minuts spil.

Hurtigt mål blev en sovepude

FC Nordsjælland er videre i pokalturneringen, men 3-1 sejren over Svebølle blev først en realitet efter forlænget spilletid

Minutviseren var kun igang med anden omgang på stadion i Svebølle, da Henrik Kildentoft gav de 732 tilskuere bange anelser for kampens videre forløb. Som anfører gik Henrik Kildentoft nemlig ikke bare først ind på banen til pokalkampen mod det lokale 2. divisionshold, han straffede også prompte en fejl i hjemmeholdets forsvar med scoring til 1-0 efter et minut og 40 sekunders spil. Det kunne have været optakten til en sikker sejr for FCN, og det tydede det næste kvarter da også på, men stribevis af oplagte chancer blev brændt, og så udviklede kampen sig ganske anderledes ufordelagtigt for de nordsjællandske spillere. Både Andreas Laudrup, Anders “AC” Christiansen og Rawez Lawan burde have sørget for en langt mere betryggende føring inden pausen, men i stedet begyndte hjemmeholdet at tro på sine muligheder, og Thomas Villadsen i FCN-målet måtte et par gange i aktion for alvor, da hjemmeholdet spillede sig frem til afslutninger. Også det store og medlevende publikum i Svebølle begyndte at se muligheder i kampen, og deres opbakning fik i 2. halvleg Svebølles spillere til at yde maksimalt i alle nærkampe. Den fysiske styrke, de investerede, behagede tydeligvis ikke tigrene, der slet ikke havde hvæsset kløerne til ægte pokalfight. Efterhånden som 2. halvleg skred frem, uden at FCN formåede at lukke kampen, blev Svebølles angreb mere og mere nærgående. En velspillende Thomas Villadsen i målet forhindrede dog længe udligningen, men da tre Svebølle-spillere alt for let fik lov at spille ping pong gennem forsvaret i det 83. minut, var også FCN-keeperen chanceløs. Morten Mini Larsen afsluttede det velkomponerede Svebølleangreb med scoringen til 1-1. Svebølle var også kort før den ordinære spilletids ophør tæt på at skabe sensationen, men de to hold måtte ud i forlænget spilletid, mens regnen begyndte at sile ned. Det forstod FCN bedst at udnytte til hurtigere spil ved jorden, og så opstod chancerne igen for tigrene. Svebølle begik syv minutter før den forlængede spilletids udløb et frispark lige udenfor straffesparksfeltet, og indskiftede Kasper Lorentzen sparkede resolut, da kampens glimrende dommer fløjtede. Svebølle-keeperen havde dog fortsat for travlt med at stille muren og stod helt forkert placeret, da Lorentzen sparkede bolden i kassen til 2-1. Det sugede de sidste kræfter ud af de heroisk fightende 2. divisionsspillere, og to minutter før sidste fløjt kunne Anders “AC” Christiansen sikre den endelige billet til 4. pokalrunde med en scoring til 3-1. FC NordsjællANDS cheftræner Kasper Hjulmand var bestemt ikke tilfreds med indsatsen og spillet, da han bagefter gjorde status: – Vi er videre, og det er det, det handler om i pokalfodbold. Det vigtige var sejren, men vi gjorde livet svært for os selv, fordi vi ikke fik lukket kampen. Og vi kom helt fortjent på overarbejde af samme grund, sagde Kasper Hjulmand. Anfører Henrik Kildentoft mente også, at det hurtige mål måske blev lidt af en sovepude: – Sådan kunne det godt se ud, men når det ikke lykkedes at score yderligere i den ordinære kamp, er det mest fordi, vi både mangler præcision i vores pasninger og løbevillighed. Svebølle spiller godt, men vi presser dem heller ikke nok, konstaterede dagens anfører. Trods vanskelighederne og den halve times overarbejde, er FCN klar til 4. runde i DBU Pokalen, når der er lodtrækning på fredag kl. 12.

DBU Pokalen, 3. runde, 25. september

Svebølle-FCN 1-3 efter forlænget spilletid.
Ordinær kamp 1-1 (0-1)
Mål:
2. minut: 0-1 Henrik Kildentoft
83.minut: 1-1 Morten Mini Larsen
113. minut: 1-2 Kasper Lorentzen
118. minut: 1-3 Anders “AC” Christiansen
Tilskuere:
732
Dommer: Benjamin Helm Svedborg
Advarsler: Kamal Issah, FCN, og to advarsler til Svebølle.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
5 Anders “AC” Christiansen
12 Rawez Lawan
19 Mark Gundelach (ind i 83. minut 20 Kasper Lorentzen)
22 Andreas Laudrup
23 Mario Ticinovic
24 Kamal Issah (ind i 55. minut 34 Emiliano Marcondes)
29 Søren Henriksen
30 Lasse Petry
31 Ragnvald Soma (ind i 68. minut Andreas Maxsø)
På bænken uden at komme ind:
25 David Jensen
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
33 Kristian Lindberg