FCN tilbage på sejrssporet

Kategorier


Kasper Lorentzen har scoret til 2-0 og tiljubles af Nordstrand og målscorer til 1-0 Joshua John. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN tilbage på sejrssporet

Med en sikker 3-0 sejr over Esbjerg fik FC Nordsjælland den bedst tænkelige ballast til Champions League kampen mod Chelsea på tirsdag

FC Nordsjælland viste formatet i hjemmekampen mod Esbjerg med en sikker sejr på 3-0. Det var måske ikke helt så prangende, som det somme tider er, når tigrene går til angreb i Farum Park, men det var super professionelt arbejde. Dermed var det også alle tiders ballast til det spændende opgør mod Chelsea i Parken i Champions League tirsdag aften. Men først og fremmest var det en vigtig sejr i toppen af Superligaen, hvor FC Nordsjælland holder sig helt fremme efter 11 kampe. Nu har FCN 19 point efter første tredjedel af sæsonen, nøjagtigt det samme pointtal som sidste år, da alle hold havde mødt hinanden én gang. Dermed viste FCN-spillerne, at de trods Champions League deltagelsen, også formår at holde fokus på Superligaen. FCN satte sig straks fra start på kampen og styrede spillet i vanlig stil. Det var meget tæt på scoring efter et lille kvarter, da Morten Nordstrand kastede sig frem i et indlæg fra Patrick Mtiliga, men desværre strøg bolden lige forbi stolpen. Ivan Runje headede over efter et hjørnespark, og Kasper Lorentzen sparkede lige forbi målhjørnet, da han blev spillet fri på opspil fra Adu og indlæg af Parkhurst. Så de knap 5.000 tilskuere i Farum Park måtte vente helt frem til 32. minut, før forløsningen kom. Og naturligvis igen fra topscorer Joshua John. Ivan Runje brød et Esbjerg-angreb med en god tackling, og på omstillingen trak Joshua John sig fri af tre mand, før han hamrede bolden fladt i kassen til 1-0. Og dermed sin 8. sæsontræffer. Selv om FCN igen var ved at lave lidt panik kort før pausen, blev det denne gang ved 1-0 til FCN ved halvtid, og starten på 2. halvleg udviklede sig dramatisk og gunstigt for FCN. Efter en almindelig nærkamp væltede Andreas Laudrup og Esbjergs lejesvend fra FCK, Youssef Toutouh, omkuld. Toutouh reagerede ved at sparke unge Laudrup direkte i brystet, før han rejste sig, og heldigvis reagerede dommer Jens Maae efter samtale med 4. dommeren korrekt med et rødt kort til Esbjerg-spilleren. FCN udnyttede resolut overtalssituationen med en scoring til 2-0 i det 51. minut på et smukt mål. Jores Okore brød glimrende et vestjysk opspil med en veltimet tackling frem til Michael Parkhurst, der lynhurtigt spillede til en fri Kasper Lorentzen. Og iskoldt sparkede Lorentzen bolden fladt i kassen. Herefter blev spillet lidt mere rodet, og Esbjerg kom til to gode målchancer på kontraspil. Først var giftige Martin Braithwaite tæt på med et skud lige forbi stolpen, og da Jesper Lange lidt efter slap alene igennem, var det kun Jesper Hansens kølighed i målet, der reddede FCN. Jesper Hansen tvang Lange til et træk udad, og Jesper Hansen fik lige akkurat slået bolden ud til hjørne og afværget situationen. Resten af kampen var en parade af FCN-chancer, hvor de største blev brændt og kun anfører Nicolai Stokholm viste træfsikkerheden to minutter før tid med et brag af et skud til 3-0. Forinden havde både Morten Nordstrand og Patrick Mtiliga haft muligheder, der var mange gange større. Men målet til 3-0 af FC Nordsjællands anfører var et smukt pnktum for en kamp, der sendte FCN tilbage på sejrssporet og gav hele holdet ekstra selvtillid før mødet med de forsvarende Champions League mestre fra Chelsea på tirsdag.  

Superligaen, 11. runde, 28. september

FCN-Esbjerg 3-0 (1-0)
Mål:
32. minut: 1-0 Joshua John, assist Ivan Runje
51. minut: 2-0 Kasper Lorentzen, assist Michael Parkhurst
89. minut: 3-0 Nicolai Stokholm, assist Michael Parkhurst
Tilskuere:
4.713
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Enock Adu, FCN.
Udvisning: Youssef Toutouh. Esbjerg
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
11 Morten Nordstrand
15 Joahua John (ind i 74. minut 23 Mario Ticinovic)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup (ind i 60. minut 5 Anders “AC” Christiansen)  (ind i 87. minut for “AC” 19 Mark Gundelach)
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
4 Henrik Kildentoft
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
30 Lasse Petry