FCN kunne ikke modstå presset

Kategorier


Michael Parkhurst bragte FCN i front med 1-0 kort før pausen. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN kunne ikke modstå presset

Længe lignede det en sejr til FCN i Parken, men FCK fik til sidst udbytte af et hårdt fysisk pres og vandt kampen 2-1

Der var meget stille i FC Nordsjællands omklædningsrum efter aftenens kamp i Parken mod FCK. Samtlige spillere ærgrede sig voldsomt over at det, der ved pausen tegnede til en sejr eller i hvert fald point til FCN, mod kampens slutning blev forvandlet til et nederlag på 1-2. FC Nordsjælland havde spillet en rigtig fin 1. halvleg, hvor holdet havde afvist det første pres fra FCK og på vant facon sikret sig spilovertaget med tålmodigt, boldsikkert pasningsspil, der frustrerede hjemmeholdet. Og da FCN krydrede den præstation med en scoring til 1-0 ved Michael Parkhurst kort før pausefløjtet, lignede det vejen mod en ny triumf for tigrene i Parken. Desværre levede 2. halvleg slet ikke op til 1. halvlegs standard set med FCN-øjne. FCK kom stormende ud af omklædningsrummet og lagde presset så højt og intenst, at det hele tiden lykkedes københavnerne at fremtvinge duelspil med masser af fysisk kontakt. De mange nærkampe og det til tider voldsomme spil sled pynten af den polerede FCN-stil. Selv om det længe lykkedes FCN at afvise de mest nærgående forsøg fra FCK, blev hjemmeholdet ved med at investere de nødvendige kræfter til hele tiden at slå FC Nordsjællands opspil i stykker med nærkampe. Det gav boldtab på farlige steder, og det gav FCK for mange muligheder på dødbolde, lange indkast og i sær hjørnespark. Det var et sådant, der kostede udligningen til 1-1 i det 72. minut, da bolden blev headet på tværs i feltet, så netop indskiftede Igor Vetokole kunne snitte den i nettet med hovedet fra nært hold midt for mål uden chance for Jesper Hansen, der ellers havde været fremragende kampen igennem med gode indgreb og parader. Målet gav FCK ekstra kræfter, og i det 79. minut lykkedes det Pierre Bengtsson på venstrekanten at få slået et perfekt indlæg lige til hovedet af Andreas Cornelius, der pandede læderet ind til 2-1. Og selv om FCN fik samlet sig sammen til et par farlige angreb til sidst, var slaget tabt i den vigtige topkamp. Nederlaget kan desværre også blive dyrt på anden vis for FCN, idet Mikkel Beckmann et par minutter før pausen måtte lade sig udskifte, da han mærkede noget generende i baglåret. De kommende dage skal vise, hvor slemt det er. Dommer Kenn Hansen tillod længe brug af masser af fysik, men desværre udviklede det sig mod slutningen på en måde, så han uddelte hele otte gule kort for at kontrollere den intense affære. De fem gik til FCN, og det kan koste karantæner. Det var en bitter udvikling på kampen for FCN, for 1.halvleg var særdeles godkendt med mange lækre opspil og kreering af nogle rigtig gode målchancer. Nicolai Stokholm fik en åben skudchance efter flot forarbejde af Patrick Mtiliga og Kasper Lorentzen, men desværre fik han ikke ramt bolden ordentligt. Det gjorde Kasper Lorentzen lidt efter på indlæg fra Michael Parkhurst, men her fik en FCK-forsvarer lige blokeret i sidste øjeblik. Det bedste gennemspil stod Mikkel Beckmann og Michael Parkhurst for med servering foran den fremstormende Søren Christensen, men skuddet gik lige over mål. FCK havde også sine muligheder i 1. halvleg, men Jesper Hansen viste stor styrke, både ved parade af et nærgående skud fra Thomas Delaney og afvisning af et kraftfuldt hovedstød fra Andreas Cornelius. Michael Parkhurst scorede så til 1-0, da han tog chancen udefra med venstrebenet og ramte stolpen, hvorfra bolden sprang ud i ryggen af FCN-keeper Kim Christensen og ind i målet. Det fik de næsten 18.000 tilskuere til at pifte løverne ud af Parken til pausen, men de vendte meget tændte retur. I det første kvarter af 2. halvleg kunne FCN slet ikke få gang i opspillet og tabte oftest bolden igen før midterlinjen. Med hård forsvarsfight lykkedes det alligevel længe at holde fast i føringen, og midt i 2. halvleg var det ved at lykkes at komme yderligere foran på et lumsk skud fra Kasper Lorentzen. Men så kom FCK-medgangen kort efter, og efter 2. halvleg er det svært at indvende ret meget mod kampens resultat.

Superligaen, 9. runde, 15. september

FCK-FCN 2-1 (0-1)
Mål:
45. minut: 0-1 Michael Parkhurst, assist Joshua John
72. minut: 1-1 Igor Vetokele
79. minut: 2-1 Andreas Cornelius
Tilskuere: 17.838
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Pierre Bengtsson, Thomas Kristensen og Thomas Delaney, FCK, samt Jores Okore, Enock Adu, Nicolai Stokholm, Patrick Mtiliga og Anders “AC” Christiansen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann (ind i 44. minut 11 Morten Nordstrand)
15 Joshua John (ind i 65. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
17 Søren Christensen (ind i 81. minut 22 Andreas Laudrup)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
23 Mario Tuicinovic
29 Søren Henriksen
30 Lasse Petry