FCN den kun 4. danske klub i CHL gruppespillet

Kategorier


Danmarksmesterskabet blev FC Nordsjællands adgangsbillet til Champions League. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN den kun 4. danske klub i CHL gruppespillet

FC Nordsjællands følger i aften i fodsporet på AaB, Brøndby og FCK ind på den helt store scene i international klubfodbold

Når FC Nordsjælland i aften kl. 20.45 debuterer i Champions League gruppespillet mod ukrainske Shakhtar i den imponerende Donbass Arena i Donetsk bliver det som den kun 4. danske klub nogensinde i Europas fornemste fodboldselskab for klubhold. AaB (1995, 2008) og FCK (2006, 2010) har prøvet at være med to gange, mens det er blevet til en enkelt tur i selskab med de helt store for Brøndby (1998). Og nu er det altså FC Nordsjælland, der skal løfte hele Danmarks internationale fodboldhåb. Champions League startede for tyve år siden som en udvidelse af den daværende Europa Cup for mesterhold, og turneringen med sit højtprofilerede gruppespil er siden bare vokset og vokset i sportslig styrke og global interesse. Der hviler således millioner af øjne på hver en aktion, de nordsjællandske tigre foretager sig, sendt verden rundt via den utrolige mængde af TV-stationer, der har købt rettighederne. Champions League er en verdensbegivenhed som ikke findes større indenfor klubfodbold. Statistisk set har de danske hold haft det meget svært mod Europas giganter. Således er FCK indtil videre det eneste af de danske hold, der har præsteret en udesejr i Chamipons League i 30 forsøg. Det skete, da FCK i 2010 vandt 2-0 i Athen over Panathinaikos. FCK er også den eneste danske klub hidtil, der er sluppet videre fra gruppespillet, da det blev til 10 point i alt på andenpladsen efter FC Barcelona og foran Rubin Kazan og Panathinaikos forrige år. Herefter røg FCK ud i ottendedelsfinalen mod Chelsea, som netop bliver FC Nordsjællands næste CHL-modstander på Danmarks nationalstadion Parken tirsdag 2. oktober.