Mesterspil men kun et point

Kategorier


Joshua John fik en god debut for FCN med scoringen til 1-1 kort før tid.

Mesterspil men kun et point

FC Nordsjælland fandt mange at takterne fra sidste sæson men kendte ikke sin besøgelsestid og fik kun 1-1 på udligning af debutant Joshua John til allersidst

FC Nordsjælland kommer hjem fra Aalborg med et enkelt point i bagagen, og som kampen udviklede sig mod slutningen, må de forsvarende danske mestre trods alt være tilfredse. Men de har også grund til at ærgre sig, for spillet var til mere, og chancerne var der også, især i 1. halvleg, hvor FCN ikke kendte sin besøgelsestid. I flere perioder af kampen fandt FCN mesterspillet frem, styrede kampen med stort overblik i alle spillets faser og skabte åbne måltilbud. Men da de ikke blev udnyttet i kampens første time, begyndte det hele at udvikle sig lidt mere rodet, og AaB havde fordel af mere tju bang fodbold. Det udnyttede nordjyderne til at fremtvinge sit kun andet hjørnespark fem minutter før tid, og det lignede den store nedtur for FCN, da Lasse Nielsen i tredje forsøg fik sparket bolden i kassen til 1-0. Heldigvis tændte uturen bare tigrene endnu mere, og der blev spillet skarpt kontra med kun to minutter tilbage af den ordinære spilletid. Kasper Lorentzen fik trukket bolden fint med sig i medløb og spillede smart indenom backen til den fremstormende Joshua John på venste fløj. Hollænderen var indskiftet til debut kun fem minutter forinden og var pludselig helt fri, og han holdt hovedet koldt med en sikker afslutning til 1-1. Dermed fik FCN trods alt et point i en kamp, som tigrene klart havde fortjent at vinde efter spil og chancer. Patrick Mtiliga var for første gang i denne sæson tilbage efter sin skade, og hele bagkæden spillede kampen igennem med stor autoritet, og med Jesper Hansen som en vaks keeper og sweeper bag dem. Midtbanen havde også godt fat i læderet det meste af tiden, og alle spillerne bevægede sig godt for hinanden. Det gav straks fra start et voldsomt spilovertag, og efter godt ti minutters spil burde FCN være kommet foran på et mønsterangreb, hvor Nicolai Stokholm efter en præcis pasning fra Andreas Laudrup fik spillet Kasper Lorentzen blank til skud ved straffesparkspletten. Men desværre ramte flugtskuddet fra Lorentsen AaB-keeper Nicolai Larsen på støttebenet. I det 23. minut var det Andreas Laudrups tur til at misbruge en 100% chance, da han slap helt fri efter en række super kombinationer i FCN-forsvaret, der spillede sig flot ud af et højt pres fra AaB. Andreas Laudrup havde mange muligheder på den lange fremlægning men valgte selv at forsøge, og den afslutning kom Nicolai Larsen også i vejen for. Efter en halv time var det Søren Christensens tur til at blive afvist af AaB’s målmand i fri skudposition, og dermed slap AaB gennem 1. halvleg uden scoringer imod sig trods tre store FCN-chancer.  Nordjyderne havde selv kun en enkelt afslutning af nogenlunde farlighed, og her var det Jesper Hansen, der klarede forsøget fra Nicklas Helenius. FCN havde ikke kendt sin besøgelsestid i 1. halvleg, og Cheftræner Kasper Hjulmand sendte fra 2. halvlegs start to nye folk i spil. Mikkel Beckman og Anders “AC” Christiansen kom på banen, og så blev der dikteret fuld fart fremad fra første fløjt efter pausen. AaB blev i et kvarter sat under massivt pres, men gode skud fra både Mikkel Beckmann og Kasper Lorentzen blev fortsat pareret af målmanden, og så begyndte kampen at udvikle sig mere som fight, hvor begge hold havde svært ved at skabe noget konstruktivt. Med små ti minutter igen havde Mikkel Beckmann en lusket flad afslutning, der var tæt på at snyde Larsen i AaB-målet, men i stedet kom hjemmeholdet frem til at hjørnespark i det 85. minut. Jesper Hansen fik ram på bolden to gange, men den kom aldrig langt nok væk, og i tredje forsøg sparkede Lasse Nielsen den ind i målhjørnet til 1-0. En slem knuser for FCN, og de de 4.783 tilskuere troede pludselig på miraklet i form af en komplet ufortjent sejr. Men heldigvis var skæbnen ikke helt så hård ved FCN, der kort tid efter svarede flot igen. Joshua John, i denne uge hentet fra FC Twente i Holland, var kommet på banen kort før AaB’s mål, og han slog til i sin debut med en udligning til 1-1 i 88. minut, helt fritspillet af et opspil, hvor bolden blev spillet smart frem via “AC” og Kasper Lorentzen. Facit blev altså 1-1 på en dag, hvor man så mange glimt af sidste sæsons mesterspil hos FCN, men hvor holdet desværre ikke kendte sin besøgelsestid og som kampen udviklede sig til slut må være tilfreds med uafgjort.  

Superligaen, 4. runde, 4. august

AaB-FCN 1-1 (0-0)
Mål:
85. minut: 1-0 Lasse Nielsen
88. minut: 1-1 Joshua John, assist Kasper Lorentzen
Tilskuere: 4.783
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Lucas Andersen og Lasse Nielsen, AaB, samt Jores Okore, Michael Parkhurst og Patrick mtiliga, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
12 Rawez Lawan (ind i 46. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
17 Søren Christensen (ind i 83. minut 15 Joshua John)
18 Michael Parkhurst  
20 Kasper Lorentzen 
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup (ind i 46. minut 10 Mikkel Beckmann)
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
19 Mark Gundelach
23 Mario Ticinovic
30 Lasse Petry