FCN viste mesterspil med pynt på

Kategorier


Fire mål scorede Joshua John i sin hjemmebanedebut, og han blev straks publikums kæledægge i Farum Park.

FCN viste mesterspil med pynt på

Silkeborg blev udspillet efter alle kunstens regler og slået 6-1 i Farum Park på en dag, hvor FCN’s nyerhvervelse Joshua John nettede fire gange

Hvis nogen har sukkert efter at se mesterklassen igen hos FCN i denne sæson, så behøvede de ikke vente længe i Farum Park i dagens kamp mod Silkeborg. Det var mesterspil med pynt på fra første fløjt, og 1. halvleg udviklede sig til ren legestue, hvor gæsterne fra Silkeborg var reduceret til statistister i FC Nordsjællands fodboldopvisning. Der var kun spillet 6. minutter, da måltavlen viste 2-0 til FCN, og så var stillen lagt. Der kom et mindre hul i tidsplanen, før FCN satte de næste træffere ind, men med endnu tre scoringer fra det 27. til 36. minut, kunne FCN gå til pausen med en vild føring på 5-0. Navnlig én spiller udmærkede sig over alle de andre, nemlig nyerhvervelsen Joshua John. Den lynhurtige hollænder scorede sit første Superligamål allerede i sidste weekend, da han kom på banen til de sidste otte minutter i Aalborg mod AaB, og Joshua John nettede hele fire gange i 1. halvleg mod Silkeborg. Han har således scoret fem mål og er Superligatopscorer på ialt 98 minutters spilletid. det lover godt for fremtiden, både for tordenstøvlen fra Holland og FCN. 2. halvleg blev naturligt nok lidt mere afdæmpet. FCN tog anfører Nicolai Stokholm ud i pausen, så de gamle ben kan holde til både landskamp på onsdag og de forestående Champions League kampe. Og FCN gik noget ned i kadance efter pausen, mens Silkeborg havde læst på lektien og fik dæmmet bedre af for Joshua Johns lynhurtige løb i dybden. Silkeborg fik reduceret til 1-5 på en dum fejl i forsvaret, hvor tre mand så alt for passivt til, men mod slutningen tog tigrene fat igen og gav de godt 5.000 tilskuere endnu et mål at gå hjem på, Slutfacit 6-1 er en tangering af FC Nordsjællands største sejr nogensinde i Superligaen. Det skete sidst i sæsonen 2006/07 med 6-1 over Randers. Drømmestarten blev skabt i det tredje minut, da Kasper Lorentzen fandt Joshua John med en dyb stikning, og hollænderen viste sin effektivitet ved smart at dreje bolden i kassen til 1-0. I det 6. minut løftede Ivan Runje bolden frem til en helt fri Michael Parkhurst i højre side af straffesparksfeltet, og Parkhurst snød keeper Lasse Heintze ved at flugte bolden i mål med et behersket skud. I det 27. minut blev Joshua John spillet fri i dybden af Søren Christensen og nettede igen usvigelig sikkert.  I det 34. minut var det Michael Parkhurst, der serverede perfekt på tværs, hvor Joshua John kom først på bolden og drejede den i mål. Kronen på værket satte John dog i det 34. minut, da han fritspillet af Søren Christensen frækt tjippede bolden over den hjælpeløse keeper, der havde kastet sig. 5-0 efter fire gange John. FC Nordsjællands slutmål til 6-1 var et energimål af Patrick Mtiliga, der sled sig fri til baglinjen, men fik sit indlæg blokeret. Riposten fik Joshua John fat på og sendte ind til en helt fri Kasper Lorentzen, der headede bolden ind til 6-1. Dermed fik FCN vist, at mesterklassen stadig er der, og holdet er godt mentalt rustet til de store udfordringer, der venter.

Superligaen, 5. runde, 11. august

FCN-Silkeborg 6-1 (5-0)
Mål:
3. minut: 1-0 Joshua John, assist Kasper Lorentzen
6. minut: 2-0 Michael Parkhurst, assist Ivan Runje
27. minut: 3-0 Joshua John, assist Søren Christensen
34. minut 4-0 Joshua John, assist Michael Parkhurst
36. minut: 5-0 Joshua John, assist Søren Christensen
64. minut: 5-1 Jesper Bech
78. minut: 6-1 Kasper Lorentzen, assist Joshua John
Tilskuere: 5.013
Dommer: Peter Rasmussen
Advarsler: Jores Okore, FCN samt Christoffer Poulsen og Bjarni Vidarsson, Silkeborg.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm (ind i 46. minut 30 Lasse Petry)
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann (ind i 71. minut 11 Morten Nordstrand)
15 Joshua John
17 Søren Christensen (ind i 62. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
19 Mark Gundelach
22 Andreas Laudrup
23 Mario Ticinovic