FCN vandt i et knastørt hedeslag

Kategorier


Michael Parkhurst afgjorde kampen i Århus med sin træffer til 1-0 et kvarter før tid. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN vandt i et knastørt hedeslag

Michael Parkhursts flotte flugtskud et kvarter før tid gav FCN en fortjent 1-0 sejr over AGF i en hård fight med tropiske varmegrader

Det holdt hårdt for FCN at slide sig til en fortjent sejr i Århus mod et velorganiseret AGF-hold, der ikke ville være med til at skabe kampen. FCN havde kontrol over spillet men meget svært ved at skabe åbne målchancer. Afgørelsen på kampen faldt først et kvarter før tid, da FCN fik fastholdt et voldsomt pres på AGF-målet over flere minutter. Først gav det en stor chance til Joshua John, men keeper Steffen Rasmussen reddede flot i første omgang. Bolden blev herefter spillet rundt og via Nicolai Stokholm havnede den hos Michael Parkhurst, der smart spillede bande med indskiftede Morten Nordstrand og herefter fik frit skud. Det fine måloplæg fra Nordstrand halvflugtede Michael Parkhurst i nettet til 1-0. Det blev kampens udfald, selv om scoringen fik AGF frem på banen i de sidste ti minutter, hvor Jesper Hansen i FCN buret måtte vise sine store kvaliteter for at afvise AGF’s forsøg på udligning. FCN var lidt presset i slutminutterne, men sejren var fuldt fortjent set over alle 90 minutter.  1. halvleg var voldsomt præget af den tropiske varme og den knastørre grønsvær, der gjorde det svært at spille bolden hurtigt rundt. Det gav en kamp med klart spilovertag til FCN, men alt for få gennemspillede angreb. AGF stod langt tilbage, og det var svært for FCN at finde spillerum på den sidste tredjedel af banen. Derfor begrænsede de nordsjællandske chancer sig til nogle nærgående langskud. Mikkel Beckmann og Kasper Lorentzen stod for de to første, men tættest ved var faktisk midtbanespiller Adu, der efter en halv time fik trykket godt af. Desværre sad det gode skud for tæt på målmand Steffen Rasmussen, der kunne parere. Mod halvlegens slutning var AGF tæt på en enkelt gang, da Michael Parkhurst fik headet ind midt foran eget mål, hvor Anders Kure kom til afslutning men skød langt over. Og så fik Ivan Runje kort før pausefløjtet en kæmpe hovedstødschance efter hjørnespark, men helt upresset hesdede Runje langt forbi målet. 2. halvleg formede sig efter nogenlunde samme recept, men AGF var dog sporadisk farligere end før pausen, og bl. a. Stephan Pedersen var tæt på at nå en tværbold med panden. Men ellers havde FCN-svaret og målmand Jesper Hansen godt styr på det. Og som kampen skred frem jagtede FCN afgørelsen mere og mere. Joshua John havde et godt skud i sidenettet, og indskiftede Morten Nordstrand var også med til at lægge ekstra pres på frem mod de afgørende øjeblikke et kvarter før tid. Med 1-0 sejren rykker FCN frem mod toppen af Superligaen, nu med to sejre i træk og det bedst tænkelige oplæg til næste kamp, der allerede er på fredag I Farum Park, hvor SønderjyskE kommer på besøg kl. 18.30, Det bliver FC Nordsjællands første fredagskamp og en lækkerbidsken for publikum efter to sejre i træk.

Superligaen, 6. runde, 19. august

AGF-FCN 0-1 (0-0)
Mål:
75. minut: 0-1 Michael Parkhurst, assist Morten Nordstrand
Tilskuere: 9.107
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Mikkel Beckmann, Ivan Runje og Jores Okore, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Mikkel Beckmann (ind i 59. minut 11 Morten Nordstrand)
15 Joshua John (ind i 81. minut 19 Mark Gundelach)
17 Søren Christensen (ind i 71. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
13 Oguzhan “OG” Aynaoglu
22 Andreas Laudrup
30 Lasse Petry