FCN henter ny offensiv spiller fra FC Twente

Kategorier

FCN henter offensiv spiller fra FC Twente

Den 23-årige hollandske kantangriber Joshua John spiller resten af sæsonen for FC Nordsjælland

FC Nordsjælland har fra dags dato lejet den unge hollandske kantangriber Joshua John fra FC Twente, Andreas Bjellands nye klub. Joshua John har gennemgået lægetjek og er straks klar til træning med sin nye klub i Farum Park, hvor han kommer til at spille med nr. 15 på ryggen. Lejekontrakten gælder for resten af sæsonen med en købsoption, og den 23-årige hollænder kan spille både i højre og venstre side. Joshua John er født i Alkmaar og sluttede sin ungdomstid i Sparta Rotterdam, hvor han herefter rykkede op i førsteholdstruppen og i sæsonen 07/08 fik debut i Æresdivisionen. I januars transfervindue kom han til FC Twente. Cheftræner Kasper Hjulmand glæder sig over tilgangen til truppen: – Vi er glade for i dag at kunne præsentere en ny spiller, en meget talentfuld offensiv spiller fra Holland. Han har spillet U-landskampe for Holland, og er fra en god årgang. Joshua havde en rigtig god tid i Sparta Rotterdam. Blev så hentet til Twente, hvor det ikke er blevet til så meget spilletid, som han kunne ønske. – Det er en spiller, som vi har set godt og grundigt på. Vi er sikre på, at han kan tilføre os noget nyt. Og vi glæder os til at arbejde ham ind i holdet. Det er en spiller med fart, og som er dygtig i gennembrudsspillet. Vi ser frem til et fælles stykke arbejde med at få ham ind i truppen, som også giver den øget konkurrence om pladserne, siger Kasper Hjulmand. Selv glæder Joshua sig til at skulle blive en del af FC Nordsjælland. – Det er en god mulighed for mig, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang. Jeg var meget imponeret over FC Nordsjælland i den træningskamp vi spillede mod hinanden i Holland. Min følelse er rigtig god, og jeg var ikke i tvivl da min agent henvendte sig. Det er en ny oplevelse og et nyt land. Jeg glæder mig til at udvikle mig som spiller i den danske liga, og så er muligheden for Champions League bare en ekstra stor oplevelse, sige Joshua John. Også Sportsdirektør Jan Laursen ser frem til tilgangen af Joshua. – Vores gode relation til FC Twente har gjort det muligt hurtigt at hente en ny spændende kantangriber efter salget af Tobias Mikkelsen, og dermed er konkurrencen intakt på denne position, fortæller Jan Laursen. – I Joshua får vi en sulten ung spiller der har fået en rigtig god fodbolduddannelse i såvel klub- som U-landsholdsregi i Holland. Twente har ekstremt dygtige spillere på Joshuas position, så da vi på træningslejren havde set netop Joshua spille en fremragende Europe League kamp, hvor han både scorede og lavede et par assists, så startede vi dialogen op med Twente, som heldigvis kender vores klub og hold godt efter Bjellands salg. Og efter nogle ugers dialog lykkedes det at få en aftale i stand, siger Jan Laursen. Joshua John er allerede nu sammen med resten af truppen igang med træningen. Og du vil senere i dag kunne se video fra Joshua’s første træning i FC Nordsjælland. Facts:
Navn: Joshua John
Født: 01.10.1988
Nationalitet: Holland
Position: Angriber
Trøjenr. hos FCN: 15
Tidligere klubber:
Ungdom:
SV Koedijk, Ajax, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam
Senior:
2007/12: Sparta Rotterdam
113 kampe, 14 mål
2012: FC Twente
6 kampe, 1 mål

23-årige Joshua John kommer til at spille med nr. 15 hos FCN.