Ungt FCN-talent i nationaldragten

Kategorier


FCN talentet Emiliano Marcondes er yngste mand i den danske U/20 trup til Milk Cup i Irland.

Ungt FCN-talent i nationaldragten

Den kun 17-årige Emiliano Marcondes kan få debut på Danmarks U/20 landshold ved Milk Cup i Irland

Det går stærkt i øjeblikket for FC Nordsjællands Emiliano Marcondes, der i marts måned blev 17 år, men trods sin unge alder her ved den nye sæsons start allerede er rykket op som fast deltager i Superligatruppens træning. Nu kommer så også chancen for debut i nationaldragten, idet Emiliano Marcondes er udtaget som yngste mand i den trup, U/20 landstræner Morten Wieghorst har valgt til Milk Cup i Irland fra 21. til 26. juli. Emiliano Marcondes kom til FCN fra Hvidovre som U/15 spiller, hvor han i sin første sæson var med til at vinde DM for U/15 Elite Øst med moderklubben Farum Boldklub, hvorefter han kom på kontrakt hos FCN og rykkede op på U/17 Ligamandskabet i forrige sæson. Det første år som U/17 Ligaspiller med tigeren på brystet blev desværre for Emiliano Marcondes nærmest ødelagt af en langvarig skade i hofteregionen. Emiliano kæmpede sig dog tilbage efter skaden og kom flot igen i sidste sæson som 2. års U/17 spiller, og derfor blev han allerede ved vinterpausen rykket op på U/19 Ligaholdet. Her har han i foråret fortsat sin rivende udvikling, så trænerteamet omkring Superligaholdet allerede har taget den kun 17-årige spiller under sine vinger ved den daglige træning, og nu kommer altså også chancen på U/20 landsholdet. FC Nordsjællands A+ træner Kenneth Rasmussen glæder sig over Emilianos fornemme udvikling i klubben: – Vi så hurtigt, at Emiliano havde tegningen til noget stort, hvis han fik den rette udvikling. Det stod tydeligt for os alle, og derfor skrev vi kontrakt med ham hurtigt efter, at han var kommet til klubben. Desværre var han meget skadet i hele det første år som U/17, men han kom så stærkt tilbage, at han blev en meget dominerende spiller i anden sæson på U/17. – Derfor valgte vi også at give ham større udfordringer ved at rykke ham op til U/19 i foråret, hvor han har fortsat den opadgående formkurve. Emiliano er mentalt stærk og hårdt arbejdende. Han har næsten hele pakken som en teknisk dygtig og klog spiller, og det er til stor glæde for os, at Wieghorst nu giver ham chancen på U/20 landsholdet, siger Kenneth Rasmussen.