Storsejr til FCN i sæsonpremieren

Kategorier


Jesper Hansen stod en fremragende kamp for FCN i Horsens. (Foto: Boesenfoto.dk)

Storsejr til FCN i sæsonpremieren

De danske mestre kom igang med en overbevisende 4-0 sejr i Horsens, men spillet var langtfra så prangende som cifrene

De nordsjællandske tigre startede titelforsvaret i Horsens og kom glimrende ud af starthullerne med en storsejr på 4-0, selv om FCN på grund af karantæne og skader var ændret på mange pladser i forhold til det mandskab, der sikrede guldet med 3-0 den uforglemmelige aften i Farum Park. Selve spillet var dog ikke nær så prangende, som sejrscifrene antyder. FCN fik en super start med et flot føringsmål efter kun syv minutter, men herefter kneb det med at holde fast i taktstokken, og kun et par mirakelredninger af målmand Jesper Hansen sørgede for, at FCN holdt fast i føringen. Og så blev kampen reelt afgjort efter en lille halv times spil, hvor først Horsens blev reduceret til 10 mand, da Martin Spelmann blev udvist med to gule kort for grove frispark med få minutters mellemrum. Og øjeblikket efter udnyttede Andreas Laudrup en misforståelse i Horsens-forsvaret og scorede til 2-0. Herefter fik FCN defensiv kontrol over kampen, men trods den ekstra plads nåede spillet aldrig højder i nærheden af det, tigrene viste i foråret. Alt for mange uprovokerede fejl skæmmede helhedsindtrykket hos FCN, der dog efter en jævn kedelig første halv time efter pausen satte trumf på til sidst med to scoringer, der lukkede kampen til 4-0. Imponerende sejrscifre i en svær sæsonpremiere på udebane mod sidste sæsons nr. 4, og den positive effekt af dette kan bruges til rigtigt meget fremadrettet. Der er en hel del at rette og bygge på, men det vidner om klasse at vinde så sikkert på en dag, hvor spillet slet ikke fungerer optimalt. Det eneste alvorlige minus for FCN i den kamp var det uheld, der ramte Morten Nordstrand efter kun 22 minutters spil i hans come back kamp med tigeren på brystet. Morten Nordstrand røg i en sandwich mellem to store Horsensforsvarere og i faldet ramte han ekstremt uheldigt og meget hårdt hovedet ned i den svingende støvle fra den ene Horsens-spiller. Et alvorligt uheld, der betød at en synligt groggy Morten Norstrand straks måtte hjælpes fra banen ude af stand til at spille videre på nogen måde. Mistanken er en lille hjernerystelse udover en flænge i læben, og i så fald kan det også let koste Morten Nordstrand en lille kamppause, idet FCN allerede skal spille igen på lørdag i Midtjylland. Synd for Morten Nordstrand, der ellers bare på de første tyve minutter fik vist, at han har meget at tilføre holdet med sin sprudlende spillelyst og blik for spillet. Et eksempel på dette så man i det 7. minut, hvor han var måloplægger i et mønsterangreb. Ivan Runje førte bolden fint frem fra bagerste kæde og fandt efter et par træk Søren Christensen, der elegant drejede bolden ud til den fremstormende Nordstand. Og uselvisk afleverede Nordstrand lige ind i fødderne på en fri Kasper Lorentzen, der scorede med støttebenet efter en fiks detalje til 1-0. En drømmestart for FCN, men Horsens svarede prompte igen med nogle meget nærgående angreb. Efter et langt indkast blev Morten Rasmussen spille helt blank midt for mål og få meter fra målstregen, men Jesper Hansen refleksreddede, og Henrik Kildentoft fik sparket riposten ud af farezonen. Øjeblikket efter var der igen fare på færde, da Lasse Kryger pludselig stod blank efter et kikset forsøg på at trække offside, men igen var Jesper Hansen vaks ved havelågen og dykkede ned i skuddet og fik pareret. Og efter de to forskrækkelser fik FCN igen lidt greb om kampen. Mario Ticinovic, der spillede venstre back i stedet for skadede Patrick Mtiliga, fandt Søren Christensen med et præcist indlæg, men han fik ikke ordentlig ram på bolden. Tobias Mikkelsen udnyttede heller ikke en gratis friløber efter et alvorligt kiks af Nabil Aslan. Trods de to missede muligheder og Morten Nordstrands uheld og farvel til kampen efter godt tyve minutter gik det dog FC Nordsjællands vej frem mod den halve time. En overtændt Martin Spelmann lavede først en svinestreg mod Lasse Petry, hvilket fortjent gav gult kort, og da Martin Spelmann få minutter senere kurede voldsomt ind i målmand Jesper Hansen, der netop havde sparket bolden væk for næsen af ham, trak dommer Henning Jensen det andet gule kort som straks blev vekslet til rødt. Netop indskiftede Andreas Laudrup kunne herefter gøre det til 2-0 i tomt mål efter 31 minutters spil, da han energisk forfulgte chancen på en dyb fremlægning, og Rønnow i Horsens-målet løb sin egen forsvarer ned, så ingen af dem fik bolden. Andreas Laudrup fik endda også en friløber kort før pausefløjtet, men hans skud gik forbi mål, så det blev ved 2-0. Med den føring i bagagen til 2. halvleg og en mand i overtal kunne man have forventet et FCN-hold i boldkontrol lurende på målchancerne, men det var faktisk Horsens, der sad på det meste uden dog for alvor at kunne true Jesper Hansens mål. Og FCN fik ikke skabt åbne scoringstilbud, så det blev en chancefattig affære efter pausen. Horsens kunne have skabt spænding, hvis dommer Henning Jensen havde takseret en satset tackling fra Henrik Kildentoft til straffespark med ti minutter igen, men FCN slap med skrækken, og i det 83. minut lukkede FCN i stedet reelt kampen helt, da anfører Nicolai Stokholm koldt flugtede bolden i kassen på Søren Christensens præcise indlæg. Indskiftede Christian Gytkjær, der er vendt retur til FCN efter udlejningen til AB, fik i tillægstiden æren af at banke træffer nr. 4 i kassen bag Frederik Rønnow, da han blev spillet fri af Andreas Laudrup. Dermed fik FCN den bedst tænkelige start på den nye sæson, og da alle ved, at spillet kan blive meget bedre, giver det god grund til optimisme.

Superligaen, 1. runde, 16. juli

Horsens-FCN 0-4 (0-2)
Mål:
7. minut: 0-1 Kasper Lorentzen, assist Morten Nordstrand
31. minut: 0-2 Andreas Laudrup, assist Tobias Mikkelsen
83. minut: 0-3 Nicolai Stokholm, assist Søren Christensen
90. minut: 0-4 Christian Gytkjær, assist Andreas Laudrup
Tilskuere: 3.180
Dommer: Henning Jensen
Advarsler: Martin Spelmann, Horsens samt Henrik Kildentoft og Ivan Runje, FCN.
Rødt kort: Martin Spelmann, Horsens (27. minut)
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
7 Nicolai Stokholm
9 Tobias Mikkelsen (ind i 65. minut 12 Rawez Lawan)
11 Morten Nordstrand (ind i 24. minut 22 Andreas Laudrup)
17 Søren Christensen
20 Kasper Lorentzen (ind i 77. minut 24 Christian Gytkjær)
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
30 Lasse Petry
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
19 Mark Gundelach
29 Søren Henriksen
34 Emiliano Marcondes