Spillet og kulissen gav gode løfter

Kategorier


Rawez Lawan havde to friløbere i 1. halvleg, men keeper Jesper Christiansen nåede lige at afværge i begge situationer. (Foto: Boesenfoto.dk)

Spillet og kulissen gav gode løfter

Stort publikum til sæsonpremieren i Farum Park, og det meste var perfekt på den nye kunstgræsbane bortset fra resultatet 1-1

Kulissen var flot med 5.736 tilskuere, og den nye kunstgræsbane bestod sin prøve som et fint underlag for dansk topfodbold. FC Nordsjællands spillere var også dedikerede og stærkt opsatte på at levere varen. Det var tæt på at lykkes, da FCN på et pragtmål bragte sig i front med 1-0 efter kun godt et kvarters spil. Men det lykkedes desværre ikke at lukke kampen med endnu en scoring, og så slog gæsterne fra OB igen med udligningen til 1-1 knap ti minutter før tid. Bortset fra resultatet en perfekt dag i Farum Park, men med kun ét point var det selvfølgelig svært at spore glæden hos tigrene lige efter slutfløjtet. FCN startede kampen flot med pågående spil og gode kombinationer, men det var OB, der fik den første åbne målchance, da Anders Møller Christensen pludselig stod helt blank ved et hjørnespark, men heldigvis headede han over mål. Og så slog FCN til i det 16. minut med en pragtscoring. Andreas Laudrup satte det igang med en smart bold drejet ud på fløjen til den fremstormende Michael Parkhurst, der med sit indlæg serverede lige for fødderne af Søren Christensen. Og sidste sæsons topscorer bankede bolden i kassen med usvigelig sikkerhed. I de næste minutter havde FCN chancen for at sætte trumf på flere gange, men Mario Ticinovic tøvede for meget, da han blev spillet fri af Rawez Lawan, og Lawan selv missede i en situation, hvor han slap alene igennem på en følt fremlægning. Den situation gentog sig fem minutter efter, men Lawan lod desværre lige bolden tage et opspring, inden han forsøgte at tæmme den, og så nåede OB-keeper Jesper Christiansen bolden først. Rawez Lawan hang også lidt med hovedet over de to forsømte chancer efter kampen: – Jeg ved godt, at vi taber som et hold, men jeg føler alligevel, at jeg må må tage meget på min kappe. Havde jeg bare scoret på én af chancerne i 1. halvleg, havde vi lukket kampen. Så det er bittert lige nu, siger Rawez Lawan, der tydeligvis ligesom holdkammeraterne følte det uafgjorte resultat som et nederlag. OB havde dog også sine tilbud i 1. halvleg, og Jesper Hansen måtte diske op med en pragtredning efter en lille halv time, da Emil Larsen slap helt fri. Og kort efter pausen var veloplagte Jesper Hansen igen på sin post, da Emil Larsen fik en ny chance fra nært hold. I det hele taget viste OB sin målfarlighed flere gange i standardsituationer, hvor FCN gav for mange chancer væk FCN slap dog længe med skrækken og kunne godt have fået målet til 2-0, da Andreas Laudrup fik chancen på en ripost efter et Lawan-forsøg, men Laudrup overplacerede bolden, der gik forbi det fjerneste hjørne. Da FCN ikke slog til på sine muligheder, tog gæsterne fra OB sin chance i det 82. minut, da en bold faldt ned for fødderne af indskiftede Kalilou Traoré, der bankede bolden i kassen mellem venner og fjender uden chance for Jesper Hansen. FCN forsøgte omgående at svare igen. Kasper Lorentzen med et meget nærgående skud, som Jesper Christiansen afværgede i fuld længde, og også Nicolai Stokholm forsøgte sig, da tigrene for alvor lagde pres på. De to sidste chancer tilfaldt dog den indskiftede debutant Anders “AC” Christiansen, der kom på banen fem minutter før tid. Først fik “AC” en lidt tilfældig skudchance, som han slet ikke fik træf på, og til allersidst slap han fri til skud på et smukt gennemspillet angreb, hvor Mikkel Beckmann serverede bolden for hans fødder, men forsøget på at blægge bolden ind ved bagerste stolpe mislykkedes, og så sluttede det hele 1-1. 

Superligaen, 3. runde, 29. juli

FCN-OB 1-1 (1-0)
Mål:
16. minut: 1-0 Søren Christensen, assist Michael Parkhurst
82. minut: 1-1 Kalilou Traoré
Tilskuere: 5.736
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Michael Parkhurst og Anders “AC” Christiansen, FCN, samt Anders Møller Christensen og Cedric N’koum, OB.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
12 Rawez Lawan (ind i 86. minut 5 Anders “AC” Christiansen)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst  (ind i 78. minut 19 Mark Gundelach)
20 Kasper Lorentzen 
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup (ind i 73. minut 10 Mikkel Beckmann)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Thomas Villadsen
13 Oguzhan “O.G.” Aynaoglu
24 Christian Gytkjær
30 Lasse Petry