Farum Parks nye bane FIFA-godkendt og klar til kamp

Kategorier


FIFA 2Star testen tjekker nøjagtigt opspring for bolden alle steder på banen, og efter ugens tjek fik Farum Parks nye kunstgræsbane det eftertragtede certificat som godkendt til Superligafodbold.

Farum Parks nye bane FIFA-godkendt og klar til kamp

Når FCN søndag kl. 19 møder OB hjemme i Farum Park bliver det en historisk Superligakamp, den første nogensinde på kunstgræs

FC Nordsjælland har nu modtaget FIFA 2Star certifikatet på den nye kunatgræsbane i Farum Park, så alt er klar til den historiske kamp søndag kl. 19, hvor OB kommer på besøg. Med det certifikat er banen nu godkendt til både at spille kampe i Superligaligaen og evt. Champions League. For at få FIFA 2Star certifikatet har banen i ugens løb gennemgået en række test, der for at bestå kræver, at alle målinger ligger indenfor en meget lille margin i forhold til en perfekt græsbane. Det drejer sig både om boldens kontakt med banen i såvel rul som opspring men også spillernes kontakt med banen er målt. Her handler det om stødabsoberende effekt og greb i banen ved drejninger. Der er foretaget målinger en lang række steder for at tjekke ensartetheden, og alle de data tilsammen har altså givet Farum Parks nye bane  FIFA 2Star stempel som meget tæt på en perfekt græsbane. Farum Park fremstår således i en helt ny udgave i forhold til den bane, der dannede ramme om guldtriumfen ved foråret sidste kamp 23. maj. I forbindelse med skiftet i underlag er der nemlig også foretaget store stadionændringer. Således er rullebandereklamerne erstattet af et topmoderne LED-anlæg, og spillerboksene er rykket lidt længere tilbage fra spillepladsen. Det bliver en stor oplevelse for publikum til den historiske kamp søndag aften.
Testningen af de nye LED-reklamer er i fuld gang, og de giver en helt ny dimension til Farum Park som indramning af den nye indbydende kunstgræsbane.