Hjulmand: Vænner os aldrig til at tabe

Kategorier


Kasper Hjulmand forventer at FCN løfter niveauet når holdet rejser på træningslejr til Holland. (Foto:www.boesenfoto.dk)

Hjulmand: Vænner os aldrig til at tabe

Cheftræneren var ikke tilfreds med resultatet mod Helsingborg. Men han så mange gode ting i kampen mod de svenske mestre.

Det endte med et nederlag i sæsonens første testkamp for FC Nordsjælland. Og trods lange perioder med godt spil og overtag, så startede FC Nordsjællands Cheftræner sin analyse med selvkritiske og konstruktive briller på. -Vi vænner os aldrig til at tabe, og det er heldigvis længe siden, det er sket sidst. Men et eller andet sted, kan vi bruge det. Vi ved, vi ikke får noget foræret og, at vi skal sørge for at vide, at vores spil ikke kommer af sig selv. Det kræver hårdt arbejde fra vores side inden det lykkedes. Ikke mindst på træningsbanerne, siger Kasper Hjulmand. -Der var perioder af kampen, jeg er rigtigt godt tilfreds med. Hvor vi får vist, hvem vi er og, hvordan vi gerne vil spille. Meget af 1.halvleg og det første kvarter af 2.halvleg er vi spildominerende og tager fat i kampen. Det som vi så i dag var bare, at vi lavede mange uprovokerede fejlafleveringer, som vi ikke laver normalt, og som vi ikke kommer til at lave, når vi kommer længere hen i opstarten. Men det kræver træning at komme dertil, og det er de fejl, vi nu skal arbejde på at få ud af spillet. De positive ting var der dog mange eksempler på efter en kamp, hvor et svensk mesterhold foran sæsonstart i lange perioder havde det meget svært. Og det kunne trænerteamet i den grad også tage med i evalueringen. -Vi så mange eksempler på gode angreb, og vi scorede et flot mål. Vi fik vist, at vi ikke har glemt at spille spillet. Nu har vi en god uges træning og en tur til Holland, hvor vi har den næste testkamp mod Lens. Og der forventer vi at se et skifte op i niveau. Det er ambitionen at være bedre i den næste kamp, og derfor skal vi være fokuserede på træningsbanen, siger Kasper Hjulmand, der gerne ville fremhæve et par enkelte spillere efter opgøret i Helsingborg. Nemlig den tilbagevendte topscorer Morten Nordstrand og blot 17-årige Emiliano Marcondes fra klubbens U/19 hold. -Det var godt at se Morten Nordstrand igen. Det er tydeligt at se, han har noget at bidrage med. Han indgår fint i passager af spillet, hvor vi kan se, at han er en klog spiller, og han får lagt op til et flot mål. Så han fik bestemt en ok start. -Emiliano er en helt ung spiller, som vi tror på, men som vi kan se har en opgave foran sig. Han skal have farten op i sit spil, men han fik meget spilletid her, og vi fik set ham i et andet tempo end til dagligt. Det var til gavn for både ham og for os, siger Kasper Hjulmand.