God første test

Kategorier


FCN holdet før dagens kamp mod Helsingborg. (Foto: FCN)

God første test

Sæsonens første testkamp mod de svenske mestre fra Helsingborg blev en underholdende affære der endte med et nederlag til FC Nordsjælland på 3-2.

FC Nordsjælland var tirsdag aften på kampbane for første gang i den nye sæson, da Helsingborg tog imod. Hvor kampen tjente som første test for FCN, så var det sidste test for de svenske mestre der blot er 6 dage fra første kamp i den anden halvdel af sæsonen. Alligevel leverede FC Nordsjælland en god kamp, hvor de længe var dominerende i både spillet og på måltavlen efter scoringer af Søren Christensen og anfører Nicolai Stokholm. Men til sidst rakte kræfterne og koncentrationen ikke til at få et ellers fortjent resultat med hjem til Farum Park. FCN ankom til Olympia i Helsingborg uden de tre A-landsholdsspillere Tobias Mikkelsen, Jores Okore og Michael Parkhurst, der alle stadig ferierer. Heller ikke Patrick Mtiliga, Mikkel Beckmann og Andreas Laudrup var med i truppen. Men tigrene kom ok fra start foran de omkring 900 tilskuere der var kommet på stadion for at se kampen. Efter 10 minutter fik HIF hjørnespark i FCN Nordsjællands venstre side. Et fladt indlæg endte i klumpspil ved FC Nordsjællands forreste stolpe. En misforståelse mellem Ivan Runje og målmand Jesper Hansen gjorde, at bolden ikke blev sparket væk, og i stedet fik en af hjemmeholdets spillere lige foran mål bragt Helsingborg på 1-0. Minuttet efter svarede FCN dog igen med kampens første gennemspillede angreb. Kasper Lorentzen og Morten Nordstrand kombinerede sig igennem i højre side, men desværre headede Rawez Lawan det præcise indlæg tæt forbi mål. Nu var hjemmeholdet advaret, men de kunne alligevel ikke dæmme op for FC Nordsjælland, når kombinationsspillet fungerede. Det gjorde det igen efter godt et kvarter, hvor Henrik Kildentoft havde taget turen frem i højre side og fandt Morten Nordstrand ved forreste stolpe. Den tilbagevendte angriber fik dog ikke scoret, da hans flugter også strøg forbi kassen. Efter 20 minutter gik den ikke længere for de svenske mestre, da endnu et godt FCN angreb foldede sig ud. Og igen kom det fra banens højre side, hvor Rawez Lawan udfordrede med bolden. Morten Nordstrand overtog i dybden efter en god stikning og sendte et fladt indlæg på tværs til Søren Christensen, der behandlede angrebet efter fortjeneste. Christensen sendte stille og roligt bolden i nettet til 1-1 fra få meters afstand. Helsingborg kunne ikke rigtigt svare igen spillemæssigt, men svenskerne truede kraftigt hver eneste gang de havde en dødbold på tigrenes halvdel af banen. Efter en lille halv times spil headede hjemmeholdet tæt forbi Jesper Hansens mål efter et hjørnespark. Og bortset fra et frisk langskudsforsøg fra Mark Gundelach, så skete der ikke mere i 1.halvleg. FC Nordsjælland benyttede pausen til at foretage ikke færre end 5 indskiftninger, og det betød en noget alternativ og spændende opstilling fra 2.halvlegs start, hvor Mario Ticinovic spillede venstre back og anfører Nicolai Stokholm røg ned i centerforsvaret, mens Christian Gytkjær blev skiftet ind på toppen. Gytkjær er kommet tilbage fra et lejeophold i AB, og den blonde angriber gjorde en god figur. Allerede efter få minutters spil flugtede han tæt forbi det svenske mål, da han kom først på et indlæg fra Mark Gundelach. Fem minutter senere var Gytkjær også manden bag FC Nordsjællands føringsmål. Angriberen fik drejet kroppen ind foran en løs bold i det svenske målfelt. Derfor var der et klokkeklart straffespark, da en af Helsingborgs forsvarsspillere savede benene væk under ham i et forsøg på at sparke bolden væk. Anfører Nicolai Stokholm scorede stensikkert fra 11-meter pletten ved at score i det ene målhjørne til 1-2. Selv om FC Nordsjælland fik flere og flere unge kræfter på banen var der mange lyspunkter set med danske øjne. Bolden blev holdt elegant i egne rækker og spillet blev hele tiden flyttet rundt på banen, hvor der var plads. På et tidspunkt gik der næsten tre minutter uden hjemmeholdet rørte bolden til tydelig stor frustration for Cheftræner Åge Hareide. Dødboldene var Helsingborg dog stadigvæk farlige på, og de misbrugte en stor chance efter et frispark, lige som en friløber alene med målmand Thomas Villadsen blev sendt forbi. Og med et kvarter igen kom udligningen så. Det så dog noget heldigt ud, da bolden strøg i nettet fra 20 meters afstand i en blød bue over Thomas Villadsen, da en svensk midtbanespiller tydeligvis havde ramt bolden skævt, da han forsøgte sig fra 20 meters afstand. Men 2-2 blev det alligevel. Nu viste svenskerne, at de var tættere på topform og sæsonstart og pressede højt på banen. Og selv om Rawez Lawan nåede at forsøge sig med et listigt skud, som målmanden måtte ud i fuld længde for at klare, så var det Helsingborg som dominerede slutningen af kampen. At det skulle ende med en sejr, blev dog endnu engang tilfældighedernes spil. Den tidligere Superligaangriber Alvaro Santos missede nemlig en tæmning foran FCNs felt, men bolden røg i en bue over ham selv og to forsvarsspillere, og endte på mærkelig vis foran en overrasket Santos igen. Her viste han dog klassen og sparkede den løse chance hårdt ind højre side af tigrenes mål. Derfor endte en underholdende og god kamp med et nederlag på 3-2. Dog viste FC Nordsjælland i lange perioder, at det gode spil fungerer. FCN har to kampe tilbage inden det bliver alvor. Begge spilles under træningslejren i Holland. Den første mod franske Lens d. 4. juli og så mod hollandske Twente d. 8. juli. Kampfakta Helsingborg IF vs. FC Nordsjælland FCN Startopstilling (4-3-3):
Jesper Hansen – Mark Gundelach, Ivan Runje, Søren Henriksen, Henrik Kildentoft – Nicolai Stokholm (A), Emiliano Marcondes, Søren Christensen – Rawez Lawan, Morten Nordstrand, Kasper Lorentzen.

Indskiftninger:
46. Thomas Villadsen ind for Jesper Hansen
46. Enoch Adu ind for Henrik Kildentoft
46. Christian Gytkjær ind for Morten Nordstrand
46. Mario Ticinovic ind for Søren Christensen
46. Lasse Petry ind for Søren Henriksen
57. Oguzhan ”O.G” Aynaoglu ind for Kasper Lorentzen
74. Magnus Rasmussen ind for Emiliano Marcondes
76. Nichlas Rohde ind for Rawez Lawan. Mål:
09. 1-0 Helsingborg
22. 1-1 Søren Christensen
52. 1-2 Nicolai Stokholm (straffe)
73. 2-2 Helsingborg
81. 3-2 Helsingborg Tilskuere:
889