Matchbolden tilbage hos FCN

Kategorier


Andreas Bjelland og matchvinder Kasper Lorentzen har her lige været ude og takke de mange FCN-fans for en kolossal opbakning kampen igennem.

Matchbolden tilbage hos FCN

Med 1-0 sejren på Brøndby Stadion kan FC Nordsjælland nu selv spille guldet hjem ved at vinde over Horsens i sæsonens sidste kamp i Farum Park onsdag kl. 20

FC Nordsjælland er klar til guldkamp i Farum. Med sejren på 1-0 i Brøndby og FC Københavns nederlag på Heden til FCM er det nu op til tigrene selv at spille guldet til Nordsjælland, når Horsens på onsdag kl. 20 kommer på besøg på sidste spilledag af en helt fantastisk sæson. Det er lige det drømmescenario, alle FCN-fans har gået rundt med i nogle dage. Den første matchbold mod OB kiksede, men nu er der en ny som et helt utroligt punktum for sæsonen. Nedtællingen er igang. Der er kun tre dage til afgørelsen. FCN spillede ikke nogen prangende kamp i Brøndby men var alligevel klart det bedste hold, og efter Kasper Lorentzens flotte træffer til 1-0 i det 58. minut var der reelt ikke fare for den sejr, alle ønskede sig så brændende. Både de mange FCN-fans, der fra første fløjt skabte en fantastisk kulisse i det ene stadionhjørne, og faktisk også mange af hjemmeholdets fans. Således brød Sydsyden med alle Brøndby-fansene også ud i jubel over FCN-scoringen, efterfulgt af slagsangen om, at de hader FCK. Det var således lidt som at spille på hjemmebane for FCN foran 13.375 tilskuere på Brøndby stadion, og den tidligere Brøndby-spiller Kasper Lorentzen fik taktfast bifald fra hele publikum, da han forlod grønsværen nogle minutter efter sin scoring. FCK tabte 0-1 i Herning til FCM. og FC Nordsjælland er dermed i spidsen for Superligaen to point foran de københavnske løver inden sidste spillerunde. Her har både FCN og FCK hjemmebane. Horsens kommer til Farum Park og forsøger at sikre sig bronze, mens Silkeborg gæster Parken og ikke har så meget at spille for. FCN skal således nok selv regne med at afgøre det hele med en sejr for at få guldet i en tætpakket Farum Park onsdag aften. Måske den danske klubkamp nogensinde, hvor der med direkte billet til Champions Leagues gruppespil står mest på højkant nogensinde. Kampen i Brøndby blev spillet på en lidt “langhåret” plæne, og det gjorde det svært for FCN at sætte fart i spillet. Der gik således næsten en halv time, før FCN for alvor begyndte at true Brøndby-målet, mens hjemmeholdet et par gange kom til afslutninger på lange bolde. En sådan løb Jens Stryger Larsen op men afsluttede langt over mål. Og i det 31. minut kom så første mulighed til FCN, der fastholdt spillet efter et hjørnespark og Rawez Lawan fik afsluttet på indlægget tæt under mål, men desværre sad skuddet lige i favnen på målmand Tørnæs. Det lykkedes også lige akkurat Tørnæs at redde med en stiv tå, da Rawez Lawan øjeblikket efter var spillet helt fri af Kasper Lorentzen. Kampen blev mere livlig, og Henrik Kildentoft var kun millimeter fra at få hovedet på et knaldhårdt indlæg tæt foran mål. I den anden ende testede Michael Krohn-Dehli FCN-keeper Jesper Hansen med et godt langskud, som også blev flot pareret. Og i halvlegens sidste minut kom så den allerstørste målchance til FCN, da Nicolai Stokholm spillede Tobias Mikkelsen fri med en stikning i dybden. Tobias tog også bolden flot med sig og spænede helt alene igennem, men afslutningen blev alt for vattet. 2. halvleg startede med et nyt Krohn-Dehli skud, som Jesper Hansen tog sig af, og i den anden ende forsøgte Søren Christensen sig på indlæg fra Henrik Kildentoft men skød langt over. Den afgørende træffer kom i det 58. minut som resultat af et mønsterangreb, hvor Nicolai Stokholm sendte en præcis diagonalbold frem til Michael Parkhurst på venstrekanten. Parkhurst tæmmede bolden med brystet og spillede lynhurtigt ind til den fremstormende Kasper Lorentzen, der knaldede bolden i kassen med venstrebenet til 1-0. I minutterne derefter var FCN tæt på at lukke kampen. Michael Parkhurst slap fri efter smart småspil med Stokholm, men amerikaneren fik ikke kraft i skuddet. Kort efter havde Søren Christensen en god chance, fritspillet af Rawez Lawan, men Søren drejede både bolden forbi målmand og mål. Og langsomt sivede lysten til at risikere noget fra FC Nordsjællands side, og Brøndby magtede ikke for alvor at gå til modangreb, så de tre vigtige point blev kørt sikkert hjem af FCN i en stille og rolig slutfase.

Superligaen, 32. runde, 20. maj

Brøndby-FCN 0-1 (0-0) 
Mål:
58.minut 0-1 Kasper Lorentzen, assist Michael Parkhurst
Tilskuere: 13.375
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Andreas Bjelland. FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland (ind i 88. minut 21 Ivan Runje)
6 Enock Adu (ind i 83. minut Lasse Petry)
7 Nicolai Stokholm
9 Tobias Mikkelsen
12 Rawez Lawan
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen (ind i 72. minut 22 Andreas Laudrup)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
19 Mark Gundelach
23 Mario Ticinovic
24 Andreas Granskov