FCN sikker på medaljer og ekstra pres på FCK

Kategorier


Søren Christensen har været flyvende i denne sæson og han scorede sit 8. Superligamål i Lyngby i dag, da han bragte FCN i front kort før pausen. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN sikker på medaljer og ekstra pres på FCK

Med 2-0 sejren i Lyngby har FC Nordsjælland nu fem sejre i træk og byder fortsat ind på guldet i en hektisk afslutning på Superligaen

Det var tredje kamp på en uge for FC Nordsjælland, og både sidste lørdags fantastiske 5-3 triumf over AGF og onsdagens fornemme 1-0 sejr i “guldkampen” mod FCK sad tungt i tigerpoterne på en knastør bane i Lyngby. Alligevel fandt tigrene ressourcer nok frem til også at vinde den kamp 2-0 og dermed holde presset på FCK i mesterskabsduellen. 2-0 sejren i Lyngby var fuldt fortjent i en ret uskøn kamp, og det var FC Nordsjællands 5. sejr i træk. Dermed er FCN oppe på siden af FCK med 61 point, inden løverne i morgen spiller deres fjerdesidste kamp. Og de tre point sikrede også definitivt, at der skal uddeles medaljer til FCN ved sæsonafslutningen i Farum Park mod Horsens onsdag 23. maj. Bronzen er sikker, sølvet er tæt på og guldet fortsat en realistisk drøm. Kampen i Lyngby fortjener ingen skønhedspriser, for den blev akkurat så svær, som alle på forhånd var indstillet på i et lokalopgør mod Lyngby, der absolut intet ville fremadrettet i 1. halvleg. Lyngby havde parkeret samtlige klubbens angribere på bænken og stod som den mur, FCN så ofte har slået sig på både i Lyngby og hjemme i Farum Park. Forskellen denne gang var nok bare, at FCN lige nu har selvtilliden og tålmodigheden til at afvente den ene sprække i murværket, der kan afgøre det hele i et splitsekund. Den lod vente på sig, men da den kom i 1. halvlegs næstsidste minut sparkede Søren Christensen resolut bolden i kassen fra nært hold efter indlæg fra Michael Parkhurst, der var spillet igennem til baglinjen af Rawez Lawan. Målet var den forløsning, FCN havde brug for. Det var den første FCN-scoring på Lyngby stadion nogensinde i Superligaen, og hele 1. halvleg var da også ved at forme sig akkurat som alle de øvrige kampe det sted. FCN i klar bolddominans og Lyngby kun lurende på fejl. Og FCN kendte igen ikke sin besøgelsestid før Søren Christensen slog til med sin 8. sæsontræffer. Rawez Lawan fik den første chance efter kun syv minutters spil på en høj fremlægning, som han i fri position nåede lige før målmand Lukas Fernandes, men forsøget på at lobbe bolden over keeperen mislykkedes. Siden fulgte forgæves skudforsøg fra både Andreas Laudrup, Andreas Bjelland og Tobias Mikkelsen, samt et forfejlet hælspark af Rawez Lawan på indspil fra Tobias Mikkelsen. Lyngby viste kun farlighed én gang, nemlig et giftigt skud af Anders Christiansen, men Jesper Hansen var vågen og klarede. Med føringen som ballast startede FCN rigtig godt på 2. halvleg og forsøgte at fremtvinge en hurtig afgørelse med endnu en træffer. Rawez Lawan havde et skud tæt forbi mål, og efter et længere pres med mange hjørnespark, var Jores Okore kun en manglende hårtot fra at heade bolden i kassen på et indlæg kun to meter fra målstregen. Da det ikke lykkedes FCN at udbygge føringen, blev resten af kampen mere rodet og uorganiseret. Lyngby satte sine offensive kræfter ind og kom til nogle indlæg, der dog aldrig gav den helt åbne målchance til det stærkt nedrykningstruede hjemmehold. Og endelig i kampens 89. minut lykkedes det så FCN at satte trumf på i et hurtigt kontraspil, da Lyngby satsede. Indskiftede Mikkel Beckmann skubbede bolden fint på tværs til Nicolai Stokholm, der straks sendte Tobias Mikkelsen afsted i dybden med en præcis aflevering. Tobias Mikkelsen tog bolden flot med på sin første berøring og sparkede sikkert i kassen til 2-0. Så kunne jublen for alvor bryde ud hos de mange medrejsende FCN-fans, der var en fantastisk kulisse som opbakning for tigrene kampen igennem. Medaljerne er sikret, og det bliver en fantastisk sæsonafslutning. FCN har nu kamppause indtil mandag 14. maj kl. 19 i Farum Park, hvor OB kommer på besøg.

Superligaen, 30. runde, 5. maj

Lyngby-FCN 0-2 (0-1)
Mål:
44. minut: 0-1 Søren Christensen, assist Michael Parkhurst
89. minut: 0-2 Tobias Mikkelsen, assist Nicolai Stokholm
Tilskuere: 1.297
Dommer: Lars Christoffersen
Advarsler: Anders Christiansen og jeppe Brandrup, Lyngby.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland (ind i 81. minut 4 Henrik Kildentoft)
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
12 Rawez Lawan 
17 Søren Christensen (ind i 70. minut 30 Lasse Petry)
18 Michael Parkhurst
22 Andreas Laudrup  (ind i 75. minut 10 Mikkel Beckmann)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
19 Mark Gundelach
23 Mario Ticinovic
24 Andreas Granskov