FCN kunne ikke bryde OB-muren men guldhåbet lever

Kategorier


Kampen igennem lagde FCN et voldsomt pres på OB-forsvaret men keeper Srefan Wessel havde en god dag. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN kunne ikke bryde OB-muren men guldhåbet lever

Selv om FCN måtte nøjes med 0-0 i en medrivende kamp foran 8.677 tilskuere i Farum Park er intet afgjort endnu i kampen om mesterskabet

FC Nordsjællands spillere bev nærmest båret frem af et entusiastisk publikum på 8.677 tilskuere i Farum Park mandag aften, og tigrene forsøgte at levere varen til allersidste fløjt. Men det var desværre aftenen, hvor de små marginaler var imod FCN, der hele tiden lige manglede det sidste i at bryde gennem den fynske mur. FCN var så totalt dominerende kampen igennem, at 0-0 virker helt grotesk efter spil og chancer. Men OB fightede for overlevelse i Superligaen, og fynboerne havde hele tiden held til lige at få en fod i vejen, når der var optræk til nordsjællandsk scoring. Kampen blev fuldstændig ensidig med et konstrant tryk på et ultra defensivt OB-mandskab, og FCN betalte en høj pris for uskarpe afslutninger. Skuffelsen i FCN-lejren var naturligvis kolossal. Chancen for at overtage Superligaens førsteplads smuttede i første omgang, men indsatsen fejlede ikke noget, så der er absolut ingen grund til at begrave guldhåbet. Der kan komme en ny matchbold i de sidste to runder. FCN mangler nu at spille ude mod Brøndby og hjemme mod Horsens, mens FCK skal en tur til Herning for at spille med FCM og slutter af i Parken mod Silkeborg. FCN er fortsat kun ét point efter FCK, så alt er stadig pivåbent om mesterskabet. Kampen i Farum Park startede med et lille chok til FCN, da venstre back, Patrick Mtiliga, skadet måtte lade sig udskifte allerede efter syv minutters spil. Henrik Kildentoft kom ind og fandt sig efterhånden ret godt tilpas på pladsen, selv om han normalt helst spiller i modsatte side.  Det betød dog en lidt mere afventende start af FCN, hvor opspillet var for langsomt til at skabe målchancer trods total kampstyring. Michael Parkhurst fik en løs chance efter godt et kvarter, og Mario Ticinovic testede målmand Wessel fra spids vinkel. Men rigtig farligt blev det først efter godt en halv times spil. Efter gennemspil i højre side stod flere FCN-spillere nærmest i vejen for hinanden, så ingen fik afsluttet ordentligt. Og lidt senere kom så halvlegens største tilbud, da Mikkel Beckmann blev spillet blank af Michael Parkhurst, men desværre ramte Beckmanns skud en spiller i ryggen, så bolden røg over mål. OB havde i hele 1. halvleg kun et farligt forsøg med et skud forbi mål direkte på frispark. Til gengæld havde OB pludselig en god målchance på en hurtig kontra lige efter pausen, men her reddede Jesper Hansen flot. Og så satte FCN efterhånden mere og mere tryk på den fynske defensiv. Tobias Mikkelsen havde et godt skud, som Wessel gav ripost på, uden at Kildentoft fik udnyttet skudchancen på returen. En række hjørnespark til FCN endte i nærved og næsten hver gang, og Tobias Mikkelsen fik et godt skud blokeret i sidste øjeblik. Parkhurst havde et nærgående skud, og med kun tre minutter igen af den ordinære tid, fik han en kæmpe chance for at afgøre kampen. Efter snævert spil slap Parkhurst helt fri, men skuddet blev rettet af og tog overliggeren. Og uheldet fortsatte, da Tobias Mikkelsen lidt efter ramte stolpen med sin afslutning fra distancen. Det var bare sådan en dag, hvor intet ville lykkes for FCN. Men mesterskabet skal stadig afgøres på de små marginaler, og i de sidste to runder falder de måske ud til Nordsjællands fordel. Opbakningen i Farum Park vidner om tro på guldet, og indsatsen af FCN giver også fortsat masser af håb. 

Superligaen, 31. runde, 14. maj

FCN-OB 0-0
Tilskuere: 8.677
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Mikkel Beckmann og Henrik Kildentoft, FCN, samt Christian Sørensen, OB.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga (ind i 7, minut 4 Henrik Kildentoft)
9 Tobias Mikkelsen
10 Mikkel Beckmann (ind i 82. minut 12 Rawez Lawan)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
23 Mario Ticinovic (ind i 60. minut 20 Kasper Lorentzen)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
21 Ivan Runje
22 Andreas Laudrup
30 Lasse Petry