Søren Henriksen op i Superligatruppen

Kategorier


Søren Henriksen håber, at næste skridt bliver debut i Superligaen.

Søren Henriksen op i Superligatruppen

Den 20-årige midterforsvarer kommer på fuldtidskontrakt i sin barndomsklub fra sommer og halvandet år frem

Endnu en spiller fra årgang 92 i FC Nordsjælland rykker nu op i Superligatruppen. Det er den 20-årige Søren Henriksen, der fra næste sæsons start vil være på fuldtidskontrakt frem til nytår 2014. Den unge midterforsvarer har været en del af klubben lige fra barnsben og således fået hele sin fodboldopdragelse i Farum Boldklub og FC Nordsjælland, hvor han var anfører for det succesrige U/19 Ligamandskab, der både tog medaljer og vandt pokalturneringen sidste sommer. Efter oprykningen til seniorlivet har Søren Henriksen grebet chancen fra sin plads i U/20 truppen, og han har også fået debut på Danmarks U/20 landshold og på FC Nordsjællands førstehold i en pokalkamp. Han mangler dog stadig sin debut i Superligaen. FC Nordsjællands Sportsdirektør Jan Laursen er glad for, at endnu en spiller fra egen ungdomsafdeling tager springet til Superligatruppen: – Søren har i den grad FCN blod i årene, idet han altid har spillet i FCN og Farum Boldklub, og derfor er det en stor glæde, at han har grebet chancen i sin første senior sæson og overbevist os om, at han også fremadrettet skal indgå i klubbens ambitiøse planer. – På trods af udfordringer fra et par uheldige skader, så har Søren vist højt niveau til bl.a. de to store U20 turneringer i Italien og Schweiz, hvor han ikke mindst har vist sine evner som leder og en spiller, der tør gå forrest både på og uden for banen. Herudover har han også fået debut på U20 landsholdet, så hvis han kan fortsætte udviklingen, så skal han også nok få debut i Superligaen inden alt for længe, siger Jan Laursen. 1. Team Coach Flemming Pedersen har fulgt Sørens udvikling tæt gennem mange år: – Søren har været gennem en stille og rolig udvikling. Han brænder for det og er målrettet i sit arbejde. Nu skal han arbejde på at træde lidt mere i karakter. Han har det i sig, og skal nu sætte sig mere igennem i duellerne. – Søren har et højt bundniveau, og han er en af vores egne, så vi ved, hvad han står for, og hans hjerte er for Nordsjælland. Nogle synes måske, det er gået stærkt, men for os, der arbejder med ham i det daglige, har det være en stabil udvikling, siger Flemming Pedersen. Søren Henriksen er naturligvis også selv lykkelig over udsigten til at være en fast del af FCN halvandet år frem: – Jeg er rigtig glad, for det er det, jeg har arbejdet for længe. Det er en drøm, men der skal arbejdes hårdt videre. Jeg har altid fulgt klubben, og det er naturligvis her, jeg helst vil spille, så det er meget specielt for mig. – Det er gået den rigtige vej for mig i halvandet år, og jeg synes ikke, det er gået for stærkt. Da jeg rykkede op fra U/19, kunne jeg godt mærke, at tempoet var højere i starten. Det skulle jeg lige vænne mig til, men det er gået fint, og nu skal jeg bygge mere på og vise trænerne, at jeg også skal have debut i Superligaen. Det er næste mål, siger Søren Henriksen.