Petry: Smag for mere

Kategorier


Lasse Petry glæder sig over at have fået genvalg til Danmarks U/20 landshold.

Petry: Smag for mere

FC Nordsjælland har fire spillere med på U/20 landsholdet onsdag 18. april mod Italien

I denne sæson har FCN været rigt repræsenteret på alle de danske landshold, og status som storleverandør til nationalmandskaberne fastholder klubben i høj grad med hele fire mand udtaget til U/20 landsholdet. Det er Lasse Petry, Mark Gundelach, Oguzhan “O.G.” Aynaoglu og Søren Henriksen, der skal repræsentere Danmark i venskabakampen mod Italien onsdag 18. april. Landstræner Morten Wieghorst har således givet genvalg til Lasse Petry, der sidst kom med på et afbud og fik debut i de sidste ti minutter af udekampen mod Holland i februar. Siden har Lasse Petry også fået sin debut på FC Nordsjællands Superligamandskab, hvor han gik ind og erstattede karantæneramte Nicolai Stokholm i udekampen mod Horsens. Den opgave løste unge Lasse Petry på flotteste vis, og han er også glad for genvalget til U/20 landsholdet: – Sidst var jeg jo kun med på et afbud, da der pludselig skete rokeringer på alle landsholdene efter Daniel Aggers afbud til A-landsholdet. At jeg så også fik min debut mod Holland var ekstra dejligt. Det var en stor oplevelse. Og selvfølgelig er  jeg utrolig glad for, at jeg har fået genvalg og denne gang med det samme, siger Lasse Petry. Han er fra FC Nordsjællands succesrige årgang 92, ligesom de tre øvrige fra FCN, Mark Gundelach og Søren Henriksen, der begge er noteret for 4 U/20 landskampe, mens “O.G” har spillet 3 inden mødet med Italien. Udover de fire årgang 92-spillere fra FCN på dette U/20 landshold, er målmand David Jensen  normalt også fast mand i nationaldragten, men en skade holder ham ude i øjeblikket. Også Jores Okore tilhører det talentfulde kuld, men han er allerede rykket op i A-landsholdstruppen eller U/21. Det er gået stærkt for Lasse Petry på det seneste, og det føles som en drøm:  – Udtagelsen viser, at man har gjort det godt, og selv om det er gået stærkt, er landsholdet selvfølgelig noget, jeg altid har drømt om. Nu har jeg snust til landsholdet og fået Superligadebut, og jeg kan roligt sige, at jeg har fået smag for mere både med klubben og landsholdet. Det tæller med altsammen i det, jeg gerne vil opnå, siger Lasse Petry. U/20 landskampen mod Italien spilles på Gentofte stadion, onsdag 18. april kl. 11.