Misbrugte chancer kostede dyrt

Kategorier


Tobias Mikkelsen havde et par store muligheder men skød desværre over mål ligesom i sidste hjemmekamp. (Foto: Boesenfoto.dk)

Misbrugte chancer kostede dyrt

FC Nordsjælland havde gode scoringsmuligheder i 1. halvleg, men så slog SønderjyskE til og kæmpede en 1-0 sejr hjem.

FC Nordsjælland fik en meget skidt start på Påsken med et nederlag på 1-0 i Haderslev. FCN blev hårdt straffet for uskarphed i starten af kampen, hvor chancerne bød sig. I stedet slog SønderjyskE til med en scoring på hovedstød efter hjørnesparkkort før pausen, og i 2. halvleg kæmpede hjemmeholdet 1-0 sejren hjem. FCN tog ellers fint initiativ fra start på Haderslev Fodboldstadion, og det varede ikke længe, før man så det vante kampbillede med tigrene i næsten konstant boldkontrol. Det gav en stribe hjørnespark, som desværre aldrig førte til farlige situationer, og et par forgæves skudforsøg udefra. Det mest nærgående ved Søren Christensen efter flot opspil af Michael Parkhurst og Tobias Mikkelsen. Men så begyndte kampen at åbne op, og to gange skabte den energisk arbejdende Mario Ticinovic en stor målchance til Tobias Mikkelsen, der så mulighederne for at rykke fri på dybdeløb. Den første stikning fra Ticinovic bragte Tobias Mikkelsen helt fri i det 18. minut. Tobias var så fri, at han kunne tænke over, hvadf han ville gøre og valgte desværre at forsøgte at løfte bolden over den fremstormende Nathan Coe, men timingen var slet ikke i orden, og bolden sejlede langt over. Det gjorde den også i det 24. minut, da Tobias Mikkelsen, denne gang dog lidt mere presset af en forsvarer på stikningen fra Ticinovic, igen valgte at løfte bolden i stedet for at skyde fladt på tårnhøje Coe. Herefter havde Søren Christensen en selvskabt skudmulighed, men også han havde overskud i støvlen. I stedet fik de pressede sønderjyder lidt tro på tingene og fremtvang et hjørnespark, hvor Hallgrumir Jonasson steg højt til vejrs og headede det præcise indlæg i nettet til 1-0. En slem dukkert for FCN at gå til pause bagud 0-1 efter en 1. halvleg med klar dominans og langt de fleste og største måltilbud. FCN forsøgte fra 2. halvlegs start at finde tilbage i sit vante koncept, men det var for alvor blevet svært at skabe chancer, for sønderjyderne havde tanket nye kræfter med føringen i ryggen og holdt sin fine forsvarsorganisation kompakt hele tiden. Hjemmeholdet lurede kun på giftige kontraløb, og gang på gang blev FC Nordsjællands kombinationer stoppet lige udenfor hjemmeholdets starffesparksfelt. Det lykkedes slet ikke FCN at skabe målchancer i samme omfang som før pausen, og det tvang tigrene til at forsøge mere med risikable kombinationer på meget lidt plads, og så kom der altid en fod i vejen. Kun to gange i 2. halvleg kom FCN til afslutninger, der kunne have givet udligningen. Først et nærgående skud af Enock Adu efter ét to spil med Kasper Lorentzen, og ti minutter før tid var det Kasper Lorentzen, der satte keeper Coe på en alvorlig prøve spillet fri til skud af Patrick Mtiliga. Men tiden arbejdede for SønderjyskE, og FCN mistede mere og mere troen på at få point med hjem. Kort før tid måtte en skadet Andreas Bjelland også træde ud af kampen, efter at FCN havde brugt sine udskiftninger og således måtte slutte med 10 mand på banen. Det gjorde ingen forskel for resultatet så sent i kampen. 0-1 nederlaget var en kendsgerning. Men for de kommende kampe er Andreas Bjellands lårskade en alvorlig bét. Nu gælder det om for de nordsjællandske tigre at få hovederne op i en fart, for allerede på søndag venter en ny svær udekamp i Herning mod FCM. 

Superligaen, 24. runde, 5. april

SønderjyskE-FCN 1-0 (1-0)
Mål:
38. minut: 1-0 Hallgrimur Jonasson
Tilskuere: 3.593
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Antipas, Hedinsson, Storbæk og Bødker, alle SønderjyskE, samt Mario Ticinovic og Nicolai Stokholm, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
17 Søren Christensen (ind i 68. minut 12 Rawez Lawan)
18 Michael Parkhurst (ind i 78. minut 22 Andreas Laudrup)
20 Kasper Lorentzen
23 Mario Tikinovic (ind i 57. minut 19 Mark Gundelach)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
4 Henrik Kildentoft
21 Ivan Runje
24 Andreas Granskov
30 Lasse Petry