Lawans lykketræffer sikrede vigtigt point

Kategorier


Rawez Lawan fik udlignet på hovedstød til 1-1 i næstsidste minut. (Foto: Boesenfoto.dk)

Lawans lykketræffer sikrede vigtigt point

FC Nordsjælland var på randen af knock out i Herning men fightede til det sidste og fik udlignet til 1-1 kort før tid.

FCN har enndu ikke tabt to kampe i træk i denne sæson, men det var meget tæt på i Påskekampen på MCH Arena i Herning. De midtjyske ulve fik i 2. halvleg lagt tigrene under så hårdt et pres, at det sagtens kunne have givet en større føring end det flotte mål, Jakob Poulsen scorede efter en times spil. Men trods store chancer forsømte FCM at lukke kampen, også på grund af meget stærkt spil af Jesper Hansen i målet og et hårdt fightende forsvar. FCN forsøgte til det sidste at finde ressourcer til modangreb, og stik mod chancernes fordeling gav det bonus, da Patrick Mtiliga i næstsidste minut brød et angreb og selv styrtede med frem til indlæg fra baglinjen. På det headede indskiftede Rawez Lawan bolden i nettet via indersiden af stolpen til 1-1. Måske Lawans vigtigste mål for FC Nordsjælland nogensinde, for selv om det kun giver ét point, tæller det ekstra, når det samtidig stjæler to point fra rækkens nr. 4. Med det uafgjorte resultat holder FCN afstanden på syv point til FC Midtjylland. Eneste minus i den hektiske afslutning var, at Jores Okore fik et gult kort, der sender ham i karantæne til næste kamp hjemme mod Silkeborg på søndag. Det er typisk for et tophold med det rette vindermentalitet at fortsætte med at tro på det og hente et point i en kamp, der allerede burde have været tabt. Det viser noget om, hvor langt FC Nordsjælland er nået. Selv på en rigtig dårlig dag, hvor holdet er på randen af knock out, rejser alle mand sig og slår igen til allersidst. 1. halvleg var en form for stillingskrig mellem to hold med stor respekt for hinanden. FCM gik i et højt pres på FC Nordsjælland fra første fløjt, men efter lidt startnervøsitet med nogle skæve pasninger, fik FCN nogenlunde styr på sit spil og kunne fastholde angrebene i længere tid. Det gav Mario Ticinovic en mulighed skabt af ham selv med et godt sololøb mod baglinjen, men vinklen blev for spids, og skuddet gik i sidenettet. I stedet begyndte de midtjyske ulve at vise tænder, og det gav to store scoringsmuligheder midtvejs i 1. halvleg. Først slap den tidligere FCN-spiller Danny Olsen helt fri ved baglinjen tæt under mål, men Nicolai Stokholm, målmand Jesper Hansen og Jores Okore fik reddet den prekære situation i skøn forening. Lidt efter var en lignende farlig situation ved at opstå efter et mønsterangreb af FCM. Her måtte en liggende Jesper Hansen parare i to forsøg midt i en klump at med- og modspillere, inden Michael Parkhurst og Nicolai Stokholm til sidst fik tacklet bolden ud af farezonen. FCM havde held med at lægge et fysisk pres på FCN-spillerne, men det gav også kontratilbud, når tigrene i vant stil spillede sig fri af presset. Desværre var den sidste aflevering sjældent god nok, og derfor fik FCN ikke skabt oplagte målchancer. Et nærgående skud fra Mario Ticinovic var, hvad det blev til af FCN-afslutninger inden pausefløjtet. Det virkede fra 2. halvlegs start som om, de nordsjællandske tigre havde fundet melodien fra tidligere kampe, men det blev en kort opblussen. Snart satte de konstant jagtende ulve sig på kampen og ofrede sig totalt i alle de nærkampe, de fik skabt. FCN fik slet ikke ro til opspil og magtede ikke at skabe noget som helst offensivt. FCM blev i stedet mere og mere nærgående, og hvor Jores Okore og Ivan Runje som det nye makkerpar i centerforsvaret i lang tid hold styr på defensiven, gjorde presset også efterhånden dem så møre, at det begyndte at opstå større og større midtjyske chancer. Det virkede kun som et spørgsmål om tid, før Jesper Hansen i målet måtte kapitulere, og efter præcis en times spil fik FCM endelig udbytte af anstrengelserne. Igboun afdriblede et par mand og serverede for Jakob Poulsen, der scorede til 1-0 med et behersket indersideskud helt ude ved stolpen. Det gav hjemmeholdet endnu mere power, og det er slet ikke værd at opremse alle de nærved og næsten chancer, ulvene havde tæt foran mål. Til alt held for FC Nordsjælland havde de ikke koldblodigheden til at udnytte et par stykker af dem, og derfor havde FCN stadig muligheder, da man fra trænerbænken reagerede ved at sende først Andreas Granskov, og dernæst Rawez Lawan og Andreas Laudrup på banen for at ændre kampens skæve gang. Knap ti minutter før tid viste de nye lidt offensiv power, da Andreas Laudrup spillede Andreas Granskov til en skudchance, men Granskovs kraftfulde afslutning ramte i sidenettet. Og efter endnu et par store myuligheder til FCM, kom så en sidste mulighed i 89. minut, da Patrick Mtiliga erobrede bolden fra Igboun og sprintede med frem til det indlæg, som Rawez Lawan hårdt pressset fik headet i nettet til 1-1. Efter veloverstået tillægsstid kunne FCN juble over det ene point, mens det for midtjyderne føltes som et nederlag. Og de mange medrejsende FCN-fans, det havde bakket flot op under hele kampen fik en langt bedre hjemtur.

Superligaen, 25. runde, 8. april

FCM-FCN 1-1 (0-0)
Mål:
60. minut: 1-0 Jakob Poulsen
89. minut: 1-1 Rawez Lawan, assist Patrick Mtiliga
Tilskuere: 5.797
Dommer: Anders Hermansen
Advarsler: Kristian Bak, Jude N’woruh, Igboun og Izunna, alle FCM og Jores Okore, FCN..
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
2 Jores Okore
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
17 Søren Christensen (ind i 74. minut 22 Andreas Laudrup)  
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen (ind i 74. minut 12 Rawez Lawan)
21 Ivan Runje
23 Mario Tikinovic (ind i 62. minut 24 Andreas Granskov)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
3 Jacob Egeris
4 Henrik Kildentoft
30 Lasse Petry