Fortjent FCN sejr over AaB

Kategorier


Patrick Mtiliga sendte med flot vristspark FCN på sejrskurs i udekampen mod AAB (Foto: www.boesenfoto.dk)

Fortjent FCN sejr over AaB

Patrick Mtiliga og Kasper Lorentzen sikrede FCN en flot og fortjent sejr, i lørdagens Superligakamp mod AaB.

FC Nordsjælland havde til Superligaopgøret mod AaB valgt at foretage to ændringer i forhold til sidste rundes kamp mod Silkeborg. Jores Okore var tilbage i forsvaret, efter afsonet karantæne, og erstattede Nicolai Stokholm, der var rykket frem i sin vante rolle på midtbanen, i stedet for Lasse Petry. I angrebets højre side var der igen blevet plads til kroatisk Mario Ticinovic, der tog over for Mark Gundelach. Kampen på Nordjyske Arena startede med en stor chance til hjemmeholdet ved Henrik Dalsgaard, der kom til afslutning efter et indlæg af unge Lucas Andersen. En flot fodparade af Jesper Hansen afværgede dog en tidlig AaB scoring. Herefter tog FCN over og havde fint kontrol med AaB-spillerne, der fik lov til at løbe meget efter bolden. De store FCN chancer lod dog vente på sig, for selv om tigrene havde bolden mest, blev der ikke skabt de helt åbne FCN chancer. I den modsatte ende sendte hjemmeholdet en lille advarsel til FCN, da Jakob Ahlmann lagde et indlæg ind til Jeppe Curth, men den tidligere FCN spiller fik ikke noget ud af den halve chance.

Efter en halv times spil forsøgte Kasper Lorentzen sig med en fin afslutning ude fra, men skuddet strøg forbi den højre opstander. Kort efter måtte en skadet Søren Christensen forlade banen for at få behandling. Nede med én mand viste FCN så klassen, da Nicolai Stokholm sendte Henrik Kildentoft af sted på højrekanten. Kildentoft slog et perfekt skråt indlæg tilbage i banen, hvor Patrick Mtiliga kom stormende og på smukkeste vis sendte bolden forbi en sagesløs Nicolai Larsen med et vristspark. Efter scoringen foretog FCN med det samme en udskiftning, da Søren Christensen ikke var i stand til at spille videre. Ind kom Mikkel Beckmann til sin anden Superliga optræden i foråret. I resten af 1.halvleg havde FCN fuld kontrol med begivenhederne, og både Henrik Kildentoft og Mikkel Beckmann kom frem til fine muligheder. Først sendte Kildentoft en flugter forbi mål, inden Mikkel Beckmann forsøgte sig fra distancen med et skud som blev rettet af, men dog endte i favnen på AaBs Nicolai Larsen.

Efter pausen lagde hjemmeholdet tryk på FCN. Både Kasper Kusk og Lucas Andersen forsøgte sig indledningsvist i starten af 2.halvleg, inden Kusk fik endnu en stor chance, men Jesper Hansen var på plads i FCN målet. Efter at have modstået et kvarters aggressivt pres fra AaB, fik FCN atter kontrol over begivenhederne. Gode kombinationer mellem Mikkel Beckmann og Henrik Kildentoft var lige ved at skabe en god mulighed for FCN, der nu fik mere plads mod et AaB hold, som efterhånden så trætte ud. Med ti minutter igen faldt afgørelsen så. Flot 1-2 spil, mellem indskiftede Lasse Petry og Kasper Lorentzen, spillede sidstnævnte fri på kanten af feltet, og den mulighed udnyttede Lorentzen usvigeligt sikkert til at score sit andet mål for FCN. Hen mod slutningen fik Andreas Laudrup så chancen for at gøre det til 3-0, men afslutningen fra den unge angriber gik lige nøjagtig forbi den fjerneste stolpe.

FCN spillerne kan nu følge de resterende kampe i Superligaens runde 27 i forvisning om, at de med tre point på kontoen fik det optimale med hjem fra turen til Aalborg. Næste opgave bliver på hjemmebane i Farum Park, når AGF på lørdag den 28. april kl. 17.00 kommer på besøg.

Superligaen, 27. runde, 21. April
AaB- FCN 0-2 (0-1)
Mål:
36. Patrick Mtiliga, assist Henrik Kildentoft
81: Kasper Lorentzen, assist Lasse Petry
Tilskuere: 6220
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler:
74: Lasse Nielsen (AaB)
85: Mikkel Beckmann FC Nordsjælland startopstilling og indskiftninger:
1. Jesper Hansen
2. Jores Okore
4. Henrik Kildentoft
6. Enock Adu
7. Nicolai Stokholm (A)
8. Patrick Mtiliga
9. Tobias Mikkelsen
17. Søren Christensen (Ind i  36. Minut, 10 Mikkel Beckmann)
20. Kasper Lorentzen
21. Ivan Runje (Ind i 77. Minut, 30 Lasse Petry)
23. Mario Ticinovic (Ind i 68. Minut, 22. Andreas Laudrup) På Bænken uden at komme ind:
12. Rawez Lawan
16. Rune Pedersen
19. Mark Gundelach
24. Andreas Granskov