FCN holder fast i toppen

Kategorier


Mario Ticinovic fik scoret sit første mål for FCN, da han headede bolden det sidste stykke over målstregen på hjørnespark fra Kasper Lorentzen. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN holder fast i toppen

I sikker stil vandt FC Nordsjælland 2-0 over HB Køge i en kamp, hvor der var chancer til en endnu større sejr

2-0 over HB Køge. Igen og igen, kan man næsten sige, for det var tredje gang i denne sæson, at FCN slog HB Køge med netop de cifre. Og det var en sikker sejr uden de store dikkedarer. HB Køge fosøgte sig med et højt pres fra start, men da tigrene efter ti minutter havde fået godt fodfæste i Farum Park, rullede angrebene frem mod Køge-målet. Og belønningen fik hjemmeholdet efter en lille halv time, da et indadskruet hjørnespark fra Kasper Lorentzen snød hele forsvaret, og bolden blev hjulpet det sidste stykke ind i kassen med et hovedstød af Mario Ticinovic, hans første træffer i FCN-trøjen. Fem minutter før pausen scorede anfører Nicolai Stokholm til 2-0 efter et mønsterangreb, og med de cifre ved pausen, blev 2. halvleg en lidt mere jævnbyrdig affære. HB Køge kom bedre med i spillet, men FCN slap aldrig initiativet og holdt kampen igennem gæsterne fra farlige afslutninger. Sejren blev styret sikkert hjem, og den burde nok have været et mål eller to større. Chancerne var der til flere mål. Men det vigtige er de tre point, og med den sikre sejr fastholder FCN stilen og et solidt tag i andenpladsen kun tre point efter førerholdet FCK og med et pænt hul ned til holdene på tredje og fjerdepladsen. Dermed kan FCN nu tage afsted til de to spændende udekampe i Påsken mod SønderjyskE Skærtorsdag og FCM Påskesøndag med styrket selvtillid. HB Køge kom trods sidstepladsen i Superligaen til Farum Park med masser af selvtillid efter en fin start på foråret og en frisk 4-2 sejr i Odense over OB, men overfor det velorganiserede FCN-mandskab kunne HB Køge ikke for alvor sætte sig igennem på noget tidspunkt. FCN fulgte sit faste spillemønster, og efterhånden blev HB Køge spillet længere og længere tilbage på banen. Det gav en skudchance til Søren Christensen, men skuddet ramte en fosvarer og gik til hjørne. Lidt efter blev Tobias Mikkelsen spillet fri af Andreas Bjelland, men Tobias Mikkelsen blev væltet i skudøjeblikket. Det lugtde lidt af straffe, men fløjten var tavs. Kasper Lorentzen forsøgte sig med en fræk lop-bold, men bolden strøg lige over mål, og så måtte de 5.200 tilskuere vente næsten en halv time på den første scoring. Den kom næsten direkte på hjørnespark fra Kasper Lorentzen, men Mario Ticinovic headede bolden de sidste centimeter ind over stregen til 1-0 i det 28. minut. Efter 40 minuttersspil blev det 2-0 på et smukt angreb, hvor Tobias Mikkelsen smart spillede Kasper Lorentzen igenenm med bolden for fødderne til baglinjen, og Lorentzens præcise indlæg havde anfører Nicolai Stokholm let ved at sparke i kassen. HB Køge var tvunget til at komme længere frem fra 2,. halvlegs start, men det gav bare FCN nogle forrygende kontramuligheder, som burde have lukket matchen. Både Tobias Mikkelsen og Mario Ticinovic havde skudforsøg, der på en god dag var havnet i nettet. Nicolai Stokholm kiksede også et frit hovedstød på et perfekt indlæg fra Patrick Mtiliga. Men den største chance for at lukke og slukke endeligt tilfaldt dog Tobias Mikkelsen, der tyve minutter før tid blev spillet blank midt for mål på et præcist fladt indlæg fra indskiftede Henrik Kildentoft. Tobias Mikkelsen ramte desværre for dybt i bolden, der strøg over mål. Men de tre point blev kørt sikkert hjem, og det var det vigtigste. FCN-forsvaret viste sig igen kampen igennem totalt dirkefrit, og for 11. gang kunne Jesper Hansen notere Clean Sheet.

Superligaen, 23. runde, 1. april

FCN-HB Køge 2-0 (2-0)
Mål:
28. minut: 1-0 Mario Ticinovic, assist Kasper Lorentzen
40. minut: 2-0 Nicolai Stokholm, assist Kasper Lorentzen
Tilskuere: 5.201
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Lasse Kronborg, Thomas Guldborg, Stefan Hansen, Brad Rusin og Thomas Sørensen, alle HB Køge
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen (ind i 86. minut 12 Rawez Lawan)
17 Søren Christensen
19 Mark Gundelach (ind i 81. minut 22 Andreas Laudrup)
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
23 Mario Tikinovic (ind i 59. minut 4 Henrik Kildentoft)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
3 Jacob Egeris
24 Andreas Granskov
30 Lasse Petry