FCN er ikke til at slå ud af kurs

Kategorier


Patrick Mtiliga har her afdriblet Silkeborgs keeper og lægger iskoldt bolden i kassen til 1-0 kort før pausen. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN er ikke til at slå ud af kurs

Med  en 2-1 sejr over Silkeborg viste FCN igen, at truppen har stor bredde og klasse til toppen af Superligaen

FCN holder fast i toppen af Superligaen. Med en fuldt fortjent sejr på 2-1 hjemme i Farum Park holder tigrene godt fast i andenpladsen og fik igen bevist, at det er en trup med stor bredde og format. Til kampen mod Silkeborg var FCN tvunget til at ændre stort set hele forsvaret i forhold til forårets første kampe, idet Michael Parkhurst med sin brækkede tå også måtte melde fra kort før kampen. Og med Andreas Bjelland på skadeslisten og Jores Okore i karantæne, var kun Patrick Mtiliga tilbage i bagkæden af de vante fire. Men så blev der bare rokeret lidt om og givet plads til nye. Henrik Kildentoft kom tilbage på sin tidligere plads som højre back, den unge kroat Ivan Runje gik for fjerde kamp ind i midterforsvaret og gjorde det flot, Han fik også rutineret assistance af anfører Nicolai Stokholm, der var rykket tilbage ved siden af Runje i centerforsvaret, mens unge Lasse Petry fik sin anden hele kamp på den defensive midtbane. I angrebet havde Mark Gundelach afløst Mario Ticinovic i startopstillingen, så der var virkelig mange ændringer på FCN mandskabet. Alligevel fandt holdet hurtigt den vante spillerytme, selv om spiltempoet i 1. halvleg godt kunne have været højere. Det skal også siges, at gæsterne fra Silkeborg ligeledes var tvunget til en hel del ændringer på holdet. FCN havde klar spildominans i 1. halvleg, men belønningen kom først i de sidste sekunder inden pausen, da Patrick Mtiliga pludselig stod helt fri på indlæg fra Tobias Mikkelsen, og tacklet videre af Kasper Lorentzen. Iskoldt scorede Patrick Mtiliga til 1-0. Det var en super ballast for FCN til 2. halvleg, som tigrene startede klart bedst, og da Søren Christensen ti minutter efter pausen øgede til 2-0 på en perfekt stikning fra Tobias Mikkelsen, havde FCN så meget fat i den lange ende, at kampen burde have været lukket med endnu et par mål. Men i stedet fik Silkeborg pyntet til 1-2 med et hovedstødsmål et minut inde i tillægstiden. Det gav to spændende minutter til sidst, men FCN hev sejren og de tre meget vigtige point hjem foran de 6.100 tilskuere, der havde en fornøjelig dag i Farum Park. . 1. halvleg var ikke den mest ophidsende, der er leveret af FCN i Farum Park, men tigrene var dog et par gange ved at slippe helt fri til scoring. Faktisk lykkedes det efter små ti minutters spil at stikke en bold i dybden til Mark Gundelach, så han var blank med Silkeborgs keeper, men den duel vandt målmand Lasse Heintze for let. Ellers var det småt med målchancer før sidste minut i 1. halvleg, hvor det som nævnt blev 1-0 til FCN ved den altid angrebsivrige back Patrick Mtiliga, der spillede en meget flot kamp. Mario Ticinovic kom på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Mark Gundelach, og den altid udfordrende kroatiske angriber fik efter kun to minutter på banen en stor målchance på en god bold fra Kasper Lorentzen. Mario driblede udenom den sidste forsvarer, men alene med keeperen drejede han bolden lige forbi målstolpen. Med Søren Christensens scoring til 2-0 i det 54. minut lignede det dog afgørelsen, men mod slutningen var det som om, FCN løb lidt tør for kræfter. Silkeborg kom længere frem og fik mere boldbesiddelse i det sidste kvarter. Det gav  først en åben målchance til indskiftede Marvin Pourié, og i tillægstiden også reduceringen til 1-2. FCN fik ikke markeret ordentligt ved et hjørnesparksindlæg, og Thorbjørn Holst kunne højt svævende heade i nettet til 1-2. I kampens sidste fem minutter fik publikum i Farum Park også et gensyn med efterårets topscorer, Mikkel Beckmann, der fik comeback efter sin lange skadespause. FCN kan nu se frem til udekamp mod AaB på lørdag, inden tigrene er tilbage i Farum Park lørdag 28. april mod AGF.

Superligaen, 26. runde, 15. april

FCN-Silkeborg 2-1 (1-0)
Mål:
45. minut: 1-0 Patrick Mtiliga, assist Kasper Lorentzen
54. minut: 2-0 Søren Christensen, assist Tobias Mikkelsen
90. minut: 2-1 Thorbjørn Holst
Tilskuere: 6.103
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Patrick Mtiliga og Tobias Mikkelsen, FCN, samt Sune Kiilerich og Kasper Risgård, Silkeborg.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Henrik Kildentoft
6 Enock Adu
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Tobias Mikkelsen
17 Søren Christensen (ind i 79. minut 12 Rawez Lawan)
19 Mark Gundelach (ind i 46. minut 23 Mario Ticinovic)
20 Kasper Lorentzen (ind i 85. minut 10 Mikkel Beckmann)
21 Ivan Runje
30 Lasse Petry
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
22 Andreas Laudrup
24 Andreas Granskov
29 Søren Henriksen