Travle FCN-landsholdsspillere

Kategorier


Tobias Mikkelsen præsterede flot på A-landsholdet, da han fik chancen fra 2. halvlegs start. (Foto: Boesenfoto.dk)

Travle FCN-landsholdsspillere

Ni mand fra FC Nordsjælland har været afsted med diverse landshold, og for Lasse Petry blev det til debut som U/20 landsholdsspiller

Det har været en travl uge for alle, der har repræsenteret FC Nordsjælland på diverse landshold. Hele ni FCN-spillere har været i nationaldragten, otte for Danmark og Michael Parkhurst for USA. Michael Parkhurst kom dog ikke på banen, da USA onsdag aften triumferede med en sejr på 1-0 i Italien. Bortset fra Jores Okore, der var rykket op fra U/21 til A-landsholdstruppen og måtte følge hele landskampen i Parken fra bænken, kom alle de øvrige i kamp. På A-landsholdet var det Andreas Bjelland, der spillede hele kampen mod Rusland, og Tobias Mikkelsen, der fik chancen fra 2. halvlegs start og viste sig fornemt frem som én af de bedste danske spillere. U/21 landsholdet var i Tyrkiet, hvor det endte målløst. Her kom Andreas Laudrup på banen efter en lille times spil, og på U/20 landsholdet i Holland var både Mark Gundelach og Oguzhan “O.G.” Aynaoglu med fra start, mens Søren Henriksen og Lasse Petry kom på banen i det sidste kvarter af kampen, som Holland vandt 3-0. For Lasse Petry var det debut som landsholdsspiller. 1. Team Coach i FC Nordsjælland, Flemming Pedersen, glæder sig over den store FCN-repræsentation på diverse danske landshold. Otte danske landsholdsspillere kan ingen af de øvrige danske Superligaklubber præstere. Brøndby er nærmest med syv. – Det er dejligst at se, for det er resultat af målrettet ungdomsarbejde siden 2006. Årgang 92 var den første årgang, der har været gennem hele vores U/17 og U/19 uddannelse, og hele fem af disse var med på landsholdene. – Desuden har vi fra den årgang også David Jensen, der normalt er fast U/20 målmand men skadet i øjeblikket. Det er meget positivt at følge, siger Flemming Pedersen. Superligatræningen i FC  Nordsjælland har i ugens løb været præget lidt af fraværet af de mange landsholdsspillere, men i dag torsdag er træningen ændret til eftermiddagstræning, for at så mange som muligt kan nå retur og være med. Nu gælder det optimal forberedelse frem mod Superligapremieren på lørdag kl. 17 i Århus mod AGF.