Toårig fanaftale mellem FCN og Brøndby IF

Kategorier


Brøndby-fansene festede på fredelig vis i Farum Park under sidste møde, og det belønnes nu. (Foto: Boesenfoto.dk)

Toårig fanaftale mellem FCN og Brøndby IF

Klub- og fanrepræsentanter for FC Nordsjælland og Brøndby IF er blevet enige om en toårig aftale, der giver Brøndby IF’s fans bedre vilkår og billigere billetter til udekampe i Farum Park.

Kampen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF i efteråret 2011 blev afviklet i god ro og orden, efter at de medrejsende Brøndby-fans fik tilbudt at spendere timerne inden kampen uden for Farum Park, hvor hjemmeholdet sørgede for musik og billige drikkevarer. Det resulterede i, at der ingen ballade eller hærværk var under og efter kampen, og den succesoplevelse vil parterne nu bygge videre på. Utrolig positiv aftale I første omgang gælder fanaftalen de kommende to år, men der ligger intet til hinder for at forlænge den, hvis alt forløber efter planerne. Kort fortalt går aftalen ud på følgende: * FCN sænker billetpriserne til hjemmekampe mod Brøndby IF på endetribuner til 140 kr. per billet i løssalg ved stadion.
* FCN sørger for musik (med en Brøndby-DJ) og billig udendørs bar i fanområdet bag udetribunen i Farum Park, hvor udeholdets tilskuere uforstyrret kan lade op til kampen sammen to timer før kick-off.
* Brøndby IF medbringer kontrollører til kampene i Farum Park, som kun skal være på udeholdets endetribune og sørge for, at klubbens egne fans opfører sig, som de gør på hjemmebane.
* Brøndby IF tager en aktiv rolle i, at klubbens fangrupperinger vil behandle og ære aftalen med konstruktiv tilgang til den ned gennem egne rækker, som det blev gjort til FCN-BIF i efteråret 2011. Administrerende direktør i Brøndby IF, Jan Lockhart: – Det er utrolig positivt, at vi nu har lavet en aftale, der sikrer Brøndby IF’s fans rigtig fine vilkår i Farum Park og også giver dem en billetpris, der matcher den, de er vant til at betale på Sydsiden på Brøndby Stadion. – Jeg synes, at FC Nordsjælland fortjener al mulig ros for deres betydelige andel i denne aftale. De har udvist stor velvillighed til at løse en fælles udfordring og komme Brøndby IF’s fans i møde. Det er ingen hemmelighed, at vi på sigt gerne ser denne form for aftale sprede sig, så andre klubber får øjnene op for værdien af, at klubber og fans i fællesskab kan løse mange udfordringer i forhold til kampafviklingen. Bestyrelsesformand i FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, siger: – Vi har altid sat stor pris på de mange Brøndbyfans, der besøger Farum Park, og det er vores indtryk, at følelsen er gengældt, fordi vi altid forsøger at give dem mulighed for at folde sig ud som positive, loyale og stemningsskabende supportere og dermed få sæsonens bedste oplevelse på udebane. – Derfor er det helt i tråd med det, at vi har taget dialogen med dem i denne sag. Og efter de, til vores indbyrdes kamp i efteråret, viste at de gerne vil benytte sig af de nye initiativer, og gøre det i en positiv ånd, så har det efterfølgende været let for os at nå til enighed om denne aftale, som jeg synes alle parter kan være stolte af. Fanaftalen mellem FC Nordsjælland og Brøndby IF er allerede trådt i kraft og bliver for første gang ”afprøvet” i forårets tredje runde af Superligaen, hvor Brøndby IF gæster Farum Park.