Kaptajnen forlænger

Kategorier


Nicolai Stokholm klar til at gå forrest hos FCN et år mere. (Foto: Boesenfoto.dk)

Kaptajnen forlænger

Anfører Nicolai Stokholm har torsdag forlænget sin kontrakt med FC Nordsjælland, så han foreløbigt er en del af tigrenes trup frem til sommeren 2013.

Selv om dåbsattesten siger 36 år til april, så er Nicolai Stokholm i manges øjne bedre og vigtigere for FC Nordsjælland end nogensinde før. Den altid hårdtarbejdende anfører har ingen problemer haft med fysikken heller, og derfor har han nu forlænget sin karriere som Superligaspiller med foreløbigt et år. – Jeg er glad for, at vi er blevet enige om at forlænge samarbejdet med et år, og det tog ikke lang tid at overveje, da vi tog hul på snakken. Jeg er jo rigtig glad for at være i FC Nordsjælland, og jeg synes, vi er i gang med et meget spændende projekt. Jeg er meget motiveret på at fortsætte min fodboldkarriere her i FCN, siger Nicolai Stokholm. – Sådan har jeg egentlig følt fra dag 1, da jeg kom til for godt tre år siden. Der er en stor udvikling i klubben, og jeg føler den fortsætter. Jeg vil rigtig gerne være en del af den i fremtiden, og jeg føler, jeg kan være med til at præge den. Selvfølgelig håber jeg også på, at denne sæson indløser billet til europæisk fodbold, for det er helt klart en rigtig stor gulerod for næste sæson at komme ud og spille i Europa, som vi har været de seneste to år. Den sportslige ledelse i FCN er godt tilfreds med kaptajnens beslutning om at fortsætte i klubben frem til sommeren 2013. – Nicolai Stokholm er en rigtig leder både på og uden for banen, og han er en vigtig rollemodel for alle vores unge spillere i klubben. Han har været og er en vigtig brik i opbygningen af det nuværende hold, og heldigvis nu også en vigtig brik i videreudviklingen af holdet, siger Sportsdirektør Jan Laursen. – Jeg tror alle der har set vores kampe kan skrive under på, at Stokholm går forrest både mentalt og fodboldmæssigt. Og vi ser forlængelsen her som et signal om, at vi i FC Nordsjælland ikke er mindre ambitiøse mht. næste sæson. Holdet og klubben har opnået fine resultater i Stokholms tid med to pokaltriumfer og en foreløbig 2. plads i Superligaen. Udviklingen, potentialet og resultaterne har bestemt også haft indflydelse på anførerens beslutning og lyst til at fortsætte i minimum endnu et år. Et scenarie anføreren ikke selv havde forudset, da han kom til FC Nordsjælland i vinteren 2009. – Da jeg kom til klubben var mit mål at komme i en pokalfinale. Nu har vi været i to og vundet dem begge og ligger i toppen af Superligaen, så jeg havde ikke regnet med, at det ville være gået så stærkt. Men jeg har hele tiden følt, at potentialet var til at skabe noget heroppe med den sammensætning der er af spillere, trænere og ærgerrighed der er i klubben her, siger Nicolai Stokholm. – Jeg synes, at man i FCN har været helt klar på, hvilken form for fodbold man gerne vil spille. Tingene har ikke fungeret fra første dag, men det er hele tiden gået i den rigtige retning, og nu viser resultaterne, at det også er en effektiv måde at spille fodbold på. Jeg mener, vi stadig har meget, vi kan udvikle på i den fodboldfilosofi, vi har med vores spil. Desuden har vi et rigtig godt sammenhold og miljø omkring Superligatruppen, som er meget inspirerende at være i. Spillerne er sultne og ønsker at blive bedre hver dag, og sådan har jeg det også selv. Og i den proces, føler jeg, at jeg har noget at give videre.