FCN viste tårnhøjt format i Horsens

Kategorier


Michael parkhurst fik scoret sit første Superligamål for FC Nordsjælland. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN viste tårnhøjt format i Horsens

Med en overbevisende sejr på 2-0 i Horsens sætter FC Nordsjælland en tyk streg under sin status som tophold

Der var dømt ægte topkamp i Horsens i dag, men det var kun FC Nordsjælland, der for alvor levede op til værdigheden. I en blændende fodboldopvisning satte de nordsjællandske tigre hjemmeholdet til vægs i en sådan grad, at 2-0 sejren til FCN nærmest var alt for lille. Og reelt aldrig i fare, efter at FCN først havde bragt sig foran midt i 1. halvleg. Med sejren lægger FCN på andenpladsen luft til Horsens, der var nr. 3 inden dagens kamp, og FCN fik bevist, at klubben har bredden i orden og tør satse på unge spillere uden at ændre konceptet. I fravær af tre vante nøglespillere med karantæne, lod man kroaten Ivan Runje få debut i centerforsbaret ved siden af Andreas Bjelland, mens unge Lasse Petry blev sendt ind til Superligadebut fra start direkte på Nicolai Stokholms centrale midtbaneplads. Og begge dispositioner var fremragende, for netop de to unge spillere leverede en pragtindsats, godt støttet af alle de rutinerede. Og da Henrik Kildentoft også fandt sig godt til rette som substitut på venstre backpladsen, mens Michael Parkhurst tilbage i sin favoritposition som højre back valgte at krydre en fornem indsats med sin første Superligascoring nogensinde for FCN, var grundlaget på plads for en fantastisk vigtig sejr. Forsvarskæden var bundsolid og Jesper Hansen i målet sikkerheden selv i alt, hvad han foretog sig. Midtbanen var arbejdssom og iderig, og angriberne søgte konstant chancerne med dybdeløb og smarte pasninger, der nærmest gjorde Horsens-forsvaret rundtosset. Til tider lignede det en magtdemonstration, og man så næsten intet til “den gule fare”. FCN var også tvunget til udskiftning på bænken, idet Cheftræner Kasper Hjulmand måtte melde fra på grund af sygdom, men så styrede 1. Team Coach Flemming Pedersen tropperne med sikker hånd. Og det hele bliver jo bare meget lettere af, at alle kender spillestilen og fastholder konceptet. Også de nye på holdet. Lasse Petry strøede nærmest omkring sig med fremragende afleveringer kampen igennem som var han en garvet Superligaspiller og ikke en debutant på 19 år. Det tog kun FCN små ti minutter at tæmme Horsens-mandskabet, der startede som om, de ville lægge et højt pres. Men det lykkedes kun sporadisk i starten, og så overtog tigrene totalt styringen. Efter et farligt hovedstød på hjørnespark efter fem minutter og lidt efter et skud forbi mål af Martin Spelmann, så man stort set ikke flere alvorlige offensive aktioner fra Horsens før i kampens tillægstid, hvor Martin Spelmann kunne have pyntet på facit, men blev pareret af en vaks Jesper Hansen i målet. De 80 mellemliggende minutter sad FCN på. Efter et kvarter var nordsjællanderne første gang igennem, men Søren Christensen skød forbi på stikningen fra Henrik Kildentoft. Og den allestedsnærværende Søren Christensen kom også først på et perfekt hjørnespark fra Kasper Lorentzen, men desværre sad hovedstødet lige på keeperen. Lasse Petry keerede et flot angreb, som gav Mario Ticinovic en åben skudchance på indlæg fra Tobias Mikkelsen, men Mario fik slet ikke ordentligt træf på bolden i den situation. Mario Ticinovic var ellers en kilde til evig uro i Horsens-forsvaret med sit energiske og direkte spil. Efter 28 minutter kom så endelig forløsningen for de spilstyrende gæster i Horsens, da angrebsivrige Michael Parkhurst spillede Kasper Lorentzen dybt og selv gik med ind i feltet og udnyttede den flotte returspilning fra Lorentzen. Michael Parkhurst scorede iskoldt til 1-0 med sin første Superligatræffer. Det kunne sagtens være blevet en større føring til FCN ved pausen, men afslutningerne stod ikke mål med opfindsomheden i spillet. Horsens forsøgte fra 2. halvlegs start igen at få lagt et pres, men hjemmeholdet krakelerede meget hurtigere i denne halvleg. Lasse Petry var tæt på at øge føringen, da han sled sig helt fri, men den ellers kvalificerede afslutning klarede målmand Veselovsky med en pragtredning.Og Adu ramte ved siden af mål, da han lidt efter fik en åben skudchance. Så man frygtede lidt en modoffensiv fra Horsens, men den udeblev helt, da Tobias Mikkelsen i det 72. minut smart tjippede bolden over den fremstormende keeper og i kassen til 2-0 på en præcis stikning fra Henrik Kildentoft. Fra det øjeblik lignede det til tider legestue, når de blåklædte tigre spillede bolden rundt i sikre kombinationer, og Horsens var reelt slået mentalt længe før sidste dommerfløjt fra Michael Svendsen.  Nu gælder det så hjemmekamp på søndag kl. 16 i Farum Park mod HB Køge, der for alvor er kommet igang her i foråret. FCN skal finde samme takter frem foran eget publikum for at forsvare andenpladsen på søndag, men tigrene tankede også stor selvtillid i Horsens. Efter denne spillerunde har alle hold mødt hinanden to gange og mangler således kun det tredje og sidste opgør mod hvert hold.

Superligaen, 22. runde, 25. marts

Horsens-FCN 0-2 (0-1)
Mål:
28. minut: 0-1 Michael Parkhurst, assist Kasper Lorentzen
72. minut: 0-2 Tobias Mikkelsen, assist Henrik Kildentoft
Tilskuere: 4.677
Dommer: Michael Svendsen
Advarsler: Martin Retov og Nabil Aslam, Horsens, samt Michael Parkhurst, Jesper Hansen og Mark Gundelach, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 Jesper Hansen
4 Henrik Kildentoft
5 Andreas Bjelland
6 Enock Adu
9 Tobias Mikkelsen (ind i 81. minut 12 Rawez Lawan)
17 Søren Christensen
18 Michael Parkhurst
20 Kasper Lorentzen
21 Ivan Runje
23 Mario Tikinovic (ind i 68. minut 19 Mark Gundelach)
30 Lasse Petry (ind i 90. minut 3 Jacob Egeris)
På bænken uden at komme ind:
16 Rune Pedersen
13 Oguzhan “O.G.” Aynaoglu
22 Andreas Laudrup
28 Nichlas Rohde