FCN går efter kunst

Kategorier


FC Nordsjælland får som det første Superligahold i Danmark kunstgræs på hjemmebanen i Farum Park (Foto: www.boesenfoto.dk)

FCN går efter kunst

FC Nordsjælland får som det første Superligahold i Danmark en hjemmebane med kunstgræs som underlag til sommer. En aftale mellem FCN og Furesø Kommune er nu på plads, så der i maj måned anlægges varme og et topmoderne kunstgræsunderlag på banen i Farum Park.

Aftalen vil gavne kommunens breddespillere, åbne muligheden for andre kulturelle arrangementer på stadion og ikke mindst sikre Nordsjællands suverænt bedste fodboldklub de optimale rammer for at kunne fastholde og videreudvikle elitefodbolden i regionen. Det kræver varme i banen for at være en del af Superligaen fra fodboldsæsonen 2012/2013. I den anledning har Furesø Kommune, med Borgmester Ole Bondo Christensen i spidsen, haft en god og lang dialog med FC Nordsjælland, ved Allan K. Pedersen, omkring den bedst mulige løsning for begge parter i forhold til Farum Park, der ikke har installeret varme i banen. I den konstruktive proces er parterne nået frem til, at det samtidig vil være en god idé for alle at anlægge en kunstgræsbane som nyt underlag, når banevarmen er installeret. Det vil både give mindst 1000 ekstra banetimer til de mange breddespillere i kommunen, nye kommercielle og kulturelle muligheder for Furesø Kommune og FCN, samt sikre stabile og gode baneforhold året rundt i Farum Park. Derfor er ledelsen i FC Nordsjælland også godt tilfredse med den indgåede aftale, der kan være med til at løfte rammerne omkring FCN til et endnu højere niveau. -Aftalen sikrer optimale forhold for FC Nordsjællands træning og kampe året rundt, hvor vi indtil nu har været hårdt ramt af flyttedage, uvished og meget varierende kvalitet i vores arbejdsunderlag hver eneste dag. Vi vil have, at FC Nordsjælland er blandt de bedste i landet på og uden for fodboldbanen, og den ambition er vi nået markant tættere på med denne aftale. Og så betyder det bestemt også meget for os, at denne aftale kan give kommunens øvrige idræts- og boldklubber en glæde og en lettere hverdag, siger Bestyrelsesformand Allan K. Pedersen. -Vi har naturligvis gjort vores forarbejde ordentligt ved at besøge flere klubber i udlandet, der allerede spiller deres kampe på stadions med det nyeste og bedste kunstgræs, og vi er overbeviste om, at det på alle områder vil hæve niveauet og oplevelserne fremover i Farum Park for både spillere, det voksende antal tilskuere og TV-seerne. Erfaringerne fra lande som Italien, Holland, Belgien, Norge og Sverige bekræfter dette. I FC Nordsjælland tør vi godt være anderledes og tænke langsigtet, og jeg vil gerne rose Furesø Kommune og Borgmester Ole Bondo Christensen for at have vist de samme ambitioner i denne proces, der har været meget konstruktiv. De har deres andel i, at vi nu får et projekt på benene her i Furesø, som bliver til gavn for alle borgere i kommunen, og som jeg tror andre vil tage til sig i fremtiden” siger Allan K. Pedersen. Aftalen mellem FCN og Furesø Kommune om anlæggelse af varme i banen og kunstgræs til sommer blev fredag morgen godkendt af kommunens Økonomiudvalg. Dermed mangler kun godkendelse i Byrådet, før aftalen kan realiseres ved at projektet kommer i udbud. Fakta og økonomi
Anlæg af kunstgræsbane med varme vil kræve en samlet anlægsinvestering på ca. 9 mio. kr. FCN og tilskud dækker minimum 3 mio. kr. af anlægsomkostningerne. Den resterende andel skal som udgangspunkt finansieres af Furesø Kommune, men vil blive forrentet og tilbagebetalt via en årlig lejestigning for FCN i relation til FC Nordsjællands brug af anlægget. Tidsplan og udbud
Hvis sikringen af varme og en omlægning af den nuværende bane i Farum Park skal nås inden opstart af Superligasæsonen 2012/2013, skal anlægsarbejdet påbegyndes ved denne sæsons afslutning d. 24. maj 2012. Inden da skal anlægsprojektet i udbud.