Enorm energi skaber fremdriften

Kategorier


Sportsdirektør Jan Laursen: Vi skal også være med i den sjove ende af tabellen i den nye sæson.

Enorm energi skaber fremdriften

Sportsdirektør Jan Laursen gør status efter to tredjedele af sæsonen og sætter fokus på de resterende 11 kampe.

FC Nordsjælland har indtil videre præsteret den bedste sæson nogensinde i Superligaen. Efter at alle hold nu har mødt hinanden to gange, og der således kun mangler den sidste tredjedel af turneringen ligger FCN på en solid andenplads.
 
Vi har stillet fem spørgsmål til Sportsdirektør Jan Laursen med fokus på den udvikling, FC Nordsjælland er i gang med samt forventningerne til resten af sæsonen og fremtiden.
1. Efter 2/3 af sæsonen er spillet ligger FCN på en 2.plads i Superligaen. Hvordan kan det være?
– En af hovedårsagerne, tror jeg, er, at vi gennem flere sæsoner har arbejdet målrettet efter et langsigtet koncept, og det arbejde føler jeg, vi for alvor begynder at høste af i denne sæson. Og så tror jeg også på, at den kontinuitet, vi har haft i organisationen omkring holdet, er en stor styrke, og den har kompenseret for den udskiftning, som der altid vil være i en klub som vores, der gerne vil udvikle og sælge spillere jævnligt. En anden væsentlig årsag er, at klubben gennem pokaltriumferne har bevidst, at der for alvor er kommet en vinderkultur, og det at kunne kigge på en pokal, når man møder ind på arbejde, giver selvtillid og lyst at vinde mere.
2. Hvad er det mest positive, du vil fremhæve fra de 22 runder, som er overstået nu?
– Stabiliteten, holdånden og den fantastiske energi, der hersker i hele FCN. Vi har op til sæsonen bl.a. haft meget fokus på at slå hurtigt tilbage, når vi taber eller generelt møder modgang. Indtil nu har vi endnu ikke tabt to kampe i træk, og det er vigtigt, hvis man skal være med i toppen. Desuden syntes jeg, at én af vores kerneværdier, holdånden, har skinnet tydeligt igennem i denne sæson. Alle arbejder for holdet og kollektivet, og det har også gjort os stærke, når skader og karantæner rammer os, som de flittigt har gjort her i forårssæsonen. Jeg syntes, at lysten til at gøre hinanden bedre er stærk ikke kun blandt spillerne men også i den øvrige stab. Der er hele tiden nye folk klar til at tage over, og holdet tager imod de nye med det samme. Og så er der bare en enorm energi i hele FCN huset. På alle niveauer og afdelinger arbejdes der benhårdt for at forbedre og udvikle FC Nordsjælland. Det er enormt selvforstærkende. Det er herligt at mærke hvordan alle ønsker at bidrage til yderligere fremgang lige fra formanden til dem som hjælper til på frivillig basis uge efter uge.   3. I den første tredjedel af sæsonen fik FC Nordsjælland 19 point. I den anden tredjedel fik vi 23 point. Hvad ligger der bag den udvikling og de tal i din verden?
– Forhåbentlig at vi vokser som hold og ikke stiller os tilfredse med det, som allerede er opnået, men hver dag stiler efter at forbedre os på alle parametre med klare målsætninger, præcis som vores nye motto siger “Altid mod målet”. I ledergruppen har vi talt meget om, at vi ikke kan planlægge resultater, men vi kan planlæge vores præstationer, og det er her vores fokus er.   4. 23 point i de seneste 11 kampe er Superligaens bedste pointhøst. Hvordan skal stabiliteten fra den periode bevares?
– Ved fortsat at holde næsen i sporet og holde fokus på den langsigtede proces om hele tiden at forbedre os. Snak om guldmedaljer og Champions League er intet værd, men værdi har det, som vi er parate til at investere som individer og hold. Det kan rykke noget. Vi har fokus på handlinger frem for ord, og det skal også være et mantra fremadrettet. Når det er sagt, så er vi naturligvis glade for den positivitet, og de stærkt øgede forventninger, vi oplever fra medier og den øvrige omverden. Hellere høje forventninger end ingen forventninger. 
5. Hvad er så dine personlige forventninger til den sidste tredjedel af sæsonen, som starter på søndag kl. 16.00 hjemme mod HB Køge?
– Mine forventninger er de samme som indtil nu, nemlig at vi forbereder os optimalt, viser stor respekt for vores modstandere, og så skal vi fortsætte med at ville tage initiativ og dominere kampene. Så tror jeg også på, at vi kan fortsætte de flotte takter og dermed have gode muligheder for et optimalt udgangspunkt. Ikke kun til de sidste afgørende runder, men nok så vigtigt også til den nye sæson, hvor vi også vil være med i den sjove ende af tabellen.