Flemming P: Jævnbyrdig kamp mod Lazio

Kategorier


Anfører Søren Henriksen og målmand Jannich Storch i kamp for FCN ved Viareggio Cup (Foto: FCN)

En lærerig oplevelse

FC Nordsjællands Cheftræner under Viareggio Cup, Flemming Pedersen, var glad for den udbytterige tur til Italien.

FC Nordsjælland tangerede med dagens deltagelse i ottendedelsfinalen den bedste danske præstation ved den prestigefyldte Viareggio Cup i Italien. I dagens kamp mod Lazio var FCNs U/20 hold med langt hen af vejen i et jævnbyrdig opgør, hvor FCN havde spil og chancer til mere, men i sidste ende tabte til et effektivt Lazio hold.

FCNs Cheftræner på turen til Italien, Flemming Pedersen, ærgrede sig efter kampen over at Lazio fik for nemme scoringer:

-Det var en jævnbyrdig kamp som vi kunne have vundet. Vi har lige så mange chancer som dem – fire store chancer i første halvleg og en stor mulighed ved Nichlas Rohde efter pausen. Vi var spillestyrende i lange perioder, men vi var ikke klar i nogle afgørende situationer. Vi var for nervøse i starten af kampen, og som hold må vi konstatere, at vi ikke var gearet fra kampens start til at spille på det her niveau. Vi begår for mange fejl og giver dem for meget plads. Ved det første mål er vi passive og tillader deres kantspiller at drible forbi tre af vores spillere, hvilket ikke må ske. Ved målet til 2-0 får bolden lov at hoppe to gange inden den går i mål. Den slags fejl skal vi undgå, sagde Flemming Pedersen.

FCNs 1st Team Coach var omvendt positiv over at se FCNs chanceskabende spil mod et Lazio hold, der kun har tabt én gang i denne sæson:

-I tempo og boldomgang er vi fuldt på højde med dem. Vi skaber også nogle store muligheder, men vi kendte ikke vores besøgelsestid, og deri ligger en del af forskellen. De spillede med en fysik og et pres som vi havde det svært med og til tider blev stresset af. Man skal dog også huske på at vores spillere ikke er i samme kampform, sagde Flemming Pedersen.

Overordnet har turneringen været en meget positiv oplevelse for FCNs U/20 trup, der har fået uvurderlig erfaring som de kan bruge fremadrettet:

-Det er en fantastisk lærerig turnering for vores spillere og for os trænere, der får set spillerne i stressende situationer. Det kan ikke sammenlignes med en U/19 Liga kamp, da tempo og niveau til tider er højere end i Superligaen.

FCN fik på turen vist at de kunne være med mod de bedste hold og det glæder Flemming Pedersen:

-Når vi flytter bolden hurtigt kan vi se at de har problemer. Det vi skal arbejde med er at udnytte de gode perioder og score på vores chancer. Der var den store forskel i dag.