FCN vandt i Italien

Kategorier


En koncentreret FCN-hold går på banen til 2. kamp i Viareggio Cup.

FCN vandt i Italien

Med en 5-0 sejr fik FC Nordsjælland taget grundig revanche mod sidste års onde ånd i Viareggio Cup.

Der var ingen tvivl om, at FC Nordsjællands U/20 trup var motiveret til dagens kamp mod Cittá di Marino. Både for at vaske pletten fra mandagens nederlag mod Juventus væk, men også fordi netop dagens modstander sidste år slukkede tigrenes ambition om at komme videre i turneringen ved at udligne til 1-1 i overtiden. Og den målsætning blev i den grad indfriet. Netop fra sidste års møde vidste FCN, at dagens modstander er et hårdt spillende hold, der ofte spiller til stregen og lidt over. Og sådan gik det også denne gang. FCN startede nemlig klart bedst og satte sig på kampen på trods af svære omgivelser på et vinterramt stadion i Santa Croce. Efter 12 minutter kom tigrenes belønning, da den nye svenske angriber Filip Pivkovski erobrede bolden på midten af banen og brugte sin speed til at komme alene med den italienske målmand, som han sikkert udplacerede til 1-0 føringen. 10 minutter før pausen fik han den samme mulighed, da han igen slap alene igennem, men denne gang løb målmanden ud og sparkede Pivkovski ned med en stempling på låret. Dommeren trak konsekvent det røde kort og smed målmanden ud. Trænerne havde blandet kortene i forhold til turneringens første kamp mandag aften, og derfor var der flere udskiftninger i startopstillingen. Det kunne dog ikke ses på spillet, og FCN dominerede resten af halvlegen. Det blev dog ikke til flere mål, og en enkelt gang måtte keeper Jannich Storch diske op med en hurtig og vigtig redning. Cittá di Marino viste flere gange deres usympatiske træk frem, jo mere de kom ud og løbe efter boldene, og inden pausen endte de med 9 spillere på banen, da en midtbanespiller først sparkede Lasse Petry ned bagfra, fik et gult kort, for derefter at overfuse dommeren og brokke sig til et rødt. Efter pausen ændrede mønsteret på kampen sig ikke. Bortset fra at de unge tigre nu havde fået indstillet sigtekornet noget bedre. Lille Lasse Petry fik scoret på et hovedstød til 2-0, da han kom højst i en luftduel efter et indlæg fra venstre kant. Med godt 20 minutter igen fik indskiftede Anders Junge scoret et elegant mål, da han modtog et fladt indlæg fra højre side og med hælen fik sat den højt i målet uden chance for Cittás reservemålmand. 3-0. Med en ydmygelse godt på vej kammede det flere gange over for de frustrerede modstandere. Der blev både slået og spyttet på FC Nordsjællands spillere, der skal have stor ros for at parere trænernes ordre om ikke at bide på de mange provokationer. Og kort før slut fik italienerne endnu flere våde klude i ansigtet, da Oguzhan “O.G” Aynaoglu endte med at udnytte et kontraangreb, hvor Philip Zinckernagel uselvisk lagde en bold på tværs alene foran 4-0, hvor “O.G” var klar til at sende 4-0 i kassen. Efterfølgende gjorde Junge det til resultatet på en flot afslutning i venstre side af feltet. Skuddet blev banket over i modsatte side uden chance for den indskiftede keeper til 5-0. Dermed har FC Nordsjælland fortsat gode muligheder for at kvalificere sig videre i Viareggio Cup, hvis den sidste kamp på fredag vindes. Fakta FC Nordsjælland vs Cittá di Marino FCN startopstilling (4-3-3):
Jannich Storch – Seejou King, Søren Henriksen (A), Pascal Gregor, Mark Gundelach – Lasse Petry (80. Hichem Chatri), Bjarke Jacobsen, Emiliano Marcondes (65. Mads Windekilde) – Oguzhan “O.G” Aynaoglu, Filip Pivkovski (55. Anders Junge), Philip Zinckernagel. Mål:
12. 1-0 Filip Pivkovski
50. 2-0 Lasse Petry
58. 3-0 Anders Junge
80. 4-0 Oguzhan “O.G.” Aynaoglu
85. 5-0 Anders Junge