FCN snydt for sejren til slut

Kategorier


Michael Parkhurst fik scoret et flot mål for FCN i kampen mod Viking.

FCN snydt for sejren til slut

FC Nordsjælland spillede uafgjort 2-2 mod Viking i den sidste kamp på La Manga

Det var meget tæt på at blive fuldt hus for FC Nordsjælland under årets La Manga Cup, men efter to sejre måtte FCN nøjes med uafgjort 2-2 i den tredje og sidste kamp mod Viking fra Stavanger. De nordsjællandske tigre lignede ellers igen en flok fortjente vindere, men kun et par minutter før slutfløjtet blev de snydt for sejren af en udligning på det eneste gennemspillede angreb, nordmændene havde i 2. halvleg. Viking startede kampen bedst og kom fortjent foran, men efter et kvarter havde FCN fået organisationen helt på plads og overtog i vant stil dirigentstokken. Det blev til flere store målchancer for FCN, men udligningen lod vente på sig til små ti minutter før pausen, hvor Michael Parkhurst gjorde det til 1-1. Bortset fra et enkelt kiks i forsvaret i 2. halvlegs start, havde FCN fuld kontrol over de sidste 45 minutter med hurtigt boldfast spil, men chanceudnyttelsen var for ringe. Der skulle således et korrekt dømt straffe mod Nicolai Stokholm til, før FCN kom på 2-1 midt i 2. halvleg. Anføreren eksekverede sikkert selv fra 11 meter pletten. Resten var kattens leg med musen, men FCN fik ikke lukket kampen, og så kom den norske udligning til 2-2 altså i stedet på hovedstød efter et fint angreb. FC Nordsjællands trænerteam havde valgt nøjagtig samme startformation som i den første kamp på La Manga mod Dnipro, og den blev fastholdt i over en time, før der kom udskiftninger. Holdet fik vist, at sammenspillet og den indbyrdes forståelse er ved at være pudset af op til forårssæsonens start, og bortset fra for mange brændte chancer, var der rigtig mange positive elementer.  FC Nordsjælland stod dog for en noget famlende start i dagens kamp mod Viking, og et par gange rystede nordmændene FCN-forsvaret i standardsituationer. Første advarsel fik FCN ved et langt indkast, der gav en gigantisk norsk chance til en fri spiller lidt midt for mål, hvor bolden fik lov at dumpe ned på græsset, men FCN slap med skrækken, da der i sidste øjeblik blev blokeret. Lidt efter gik det imidlertid igen galt efter et hjørnespark, hvor Viking nærmest overbefolkede FCN-feltet og fik en lignende chance på en nedfaldbold lige foran kassen. Og denne gang var Yann-Erik de Lanlay beslutsom og hamrede bolden i kassen til 1-0. Da var der kun spillet et lille kvarter, og først herefter fik FCN for alvor styr på kampen. Men så viste tigrene også besnærende pasningsspil med chanceskabende afleveringer. Og særdeles gode dybdeløb fra fløjene. Først blev Andreas Laudrup spillet helt blank på et sådant dybdeløb, men desværre snublede han i afdriblingen af den norske keeper, og da Mario Ticinovic lidt efter fik en stor chance, var afslutningen over mål. Mario Ticinovic spillede også Søren Christensen fri til skud, men han tøvede og prikkede bolden videre til Kasper Lorentzen, hvis skud blev reddet af en markspiller på selve målstregen. Men udligningen til 1-1 var en perle. Godt opspil bagfra af Nicolai Stokholm til Mtiliga, videre til Lorentzen og ind foran mål, hvor højre back Michael Parkhurst var stødt med frem og hamrede bolden i kassen i det korte hjørne. Viking startede 2. halvleg med en friløber, men Jesper Hansen fik tvunget angriberen ud i en for spids vinkel, og herefter stod der FCN på det hele, uden at FCN dog skabte helt så mange oplagte chancer som før pausen. Kasper Lorentzen spillede både Mario Ticinovic og Andreas Laudrup fri til gode skudchancer, men træfsikkerheden var ikke i top. Og så måtte der det føromtalte straffespark til at bringe FCN i front med 2-1. Lidt efter havde indskiftede Tobias Mikkelsen en stor scoringsmulighed skabt af Michael Parkhurst, men skuddet blev reddet, og da Andreas Bjelland på det efterfølgende hjørnespark headede på stolpen, lignede det en fortjent men for lille 2-1 sejr, indtil Viking slog til med udligningen til 2-2 i næstsidste minut. FCN burde have vundet sin tredje sejr på La Manga after 4-1 over Dnipro og 2-0 over Strømsgodset, men tigrene må trøste sig med, at de trods alt fortsat er ubesejret i træningskampene. Og nu er der kun én tilbage før det går løs for alvor i Århus 3. marts. Den sidste træningskamp er på søndag på udebane mod FC Midtjylland. Tid og sted er endnu ikke endeligt fastlagt. Viking-FCN 1-1 (1-1)
Mål: 14. minut: 1-0 Yann-Erik de Lanlay. 38. minut 1-1 Michael Parkhurst. 71. minut 1-2 Nicolai Stokholm (straffe). 88. minut 2-2 Valon Berisha. FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger (4-3-3):
Jesper Hansen – Michael Parkhurst, Jores Okore, Andreas Bjelland, Patrick Mtiliga – Nicolai Stokholm, Enock Adu, Søren Christensen – Andreas Laudrup, Kasper Lorentzen og Mario Ticinovic.
Indskiftninger:
65: Tobias Mikkelsen for Laudrup
84: Mads Thomsen for Ticinovic
88: Nichlas Rohde for Lorentzen