FCN fortsætter sejrsrækken

Kategorier


Tobias Mikkelsen viste en ny side af sig selv som målscorer direkte på frispark. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN fortsætter sejrsrækken

Strømsgodset fra Norge blev slået 2-0 på La Manga i en kamp, hvor FC Nordsjælland lod alle de unge få masser af spilletid

Selv om FC Nordsjælland havde skiftet stort set hele holdet fra den seneste kamp i La Manga Cup lykkedes det også søndag eftermiddag at besejre norske Strømsgodset med 2-0 og dermed fortsætte sejrsrækken i træningskampene. Indenfor 10 dager er det blevet til sejr på 2-1 i Elfsborg, imponerende 4-1 i La Manga Cup over stærke Dnipro fra Ukraine og nu altså også sejr over Strømsgodset i en kamp, hvor FCN af sine mange ligalandsholdsspillere kun brugte Tobias Mikkelsen, som så også kvitterede med et pragtmål. FCN har således endnu ikke tabt en eneste af træningskampene frem mod Superligapremieren lørdag 3. marts ude mod AGF. Inden den kamp venter endnu to træningsmatcher, på onsdag mod Viking Stavanger som afslutning på La Manga Cup og på næste søndag en kamp mod FC Midtjylland et endnu ikke fastsat sted i Jylland. Anfører Nicolai Stokholm var den eneste genganger i startopstillingen hos FCN fra den føste kamp på La Manga Cup, da der blev fløjtet op til dagens kamp mod norske Strømsgodset. Og efter godt en halv time lod Nicolai Stokholm sig udskifte med Mario Ticinovic, så forvandlingen var total i persongalleriet. Det var dog ikke til at se på banen, hvor tigrene bed fra sig på vant facon som roligt spillende og boldbesiddende. Selv om der var skiftet på alle pladser, var det tydeligt, at grundformationen og spillestilen sidder i rygraden på samtlige, så også de mange unge og nye spillere i klubben allerede kan levere på højt plan uden rutineret styring. Inden anfører Stokholm forlod græsset efter godt en halv times bidrag, havde FC Nordsjælland således bragt sig foran 1-0 på et rigtigt flot angreb, opbygget i venstre side med indlæg helt over i højre side, hvorfra bolden blev dirigeret tilbage i feltet, og her kom Mads Thomsen susende og nettede med et hovedstød fra nært hold. Mads Thomsen nød tydeligvis at være i aktion igen efter sine utallige skadespauser, og han viste flere prøver på sin målfarlighed. Det blev dog et for FCN meget utraditionelt mål, der bragte tigrene på 2-0 ganske kort før pausefløjtet. FCN fik et direkte frispark i 1. halvlegs tillægsstid, og det tog Tobias Mikkelsen sig af som den mest rutinerede på banen. Og han viste udsøgt sparketeknik, da han sendte bolden over muren og ind i målhjørnet til 2-0. Så var der også fyraften for Tobias Mikkelsen, der fra 2. halvlegs start blev afløst af Nichlas Rohde. I det hele taget fortsatte FC Nordsjællands trænerteam stilen med spilletid til alle på turen, og resten af de unge Viareggio-drenge, der ikke havde været med fra start, kom også på banen i 2. halvleg, uden at det på nogen måde slog holdets rytme i stykker, selv om Strømsgodset forsøgte sig med et pres højere oppe på banen. FCN var tæt på at komme yderligere foran et par gange, bl.a et nærgående hovestød fra Ivan Runje efter hjørnespark og en god skudchance til “O.G.”. Selv om FCN-forsvaret var nysammensat blev der spillet med omtanke fra bagerste række, og også fra keeper Rune Pedersen. Strømsgodset fik i hele 2. halvleg trods de mange udskiftninger hos FCN kun spillet sig igennem til én oplagt målchance. Og den brændte nordmændene to minutter før tid, så facit blev en fortjent sejr til FCN på 2-0. Strømsgodset-FCN 0-2 (0-2)
Mål: 29. minut: 0-1 Mads Thomsen. 45. minut 0-2 Tobias Mikkelsen. FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger (4-3-3):
Rune Pedersen – Henrik Kildentoft, Jacob Egeris, Ivan Runje, Mark Gundelach – Nicolai Stokholm, Lasse Petry, Oguzhan “O.G.” Aynaoglu – Filip Pitkovski, Mads Thomsen, Tobias Mikkelsen.
Indskiftninger:
31: Mario Ticinovic for Stokholm
46: Nichlas Rohde for Mikkelsen
58: Enock Adu for Pivkovski
68: Seejou King for Mads Thomsen
68: Søren Henriksen for Lasse Petry
79: Andreas Laudrup for “O.G”