Ambitionen er Europa

Kategorier


Sportsdirektør Jan Laursen har fulgt holdet tæt under hele træningslejren på La Manga.

Ambitionen er Europa

FC Nordsjællands målsætning for foråret er, at sikre sig europæisk fodbold gennem Superligaen.

FC Nordsjællands trup, trænerteam og ledelse har den seneste uge været samlet på den spanske solkyst i La Manga. Her er de sammen nået frem til målsætningen for forårssæsonen, der skal munde ud i kvalifikation til europæisk fodbold for FCN, når den sidste runde er spillet i maj. – Vi ligger lige nu nummer 2 i Superligaen, og vi føler, vi efterhånden har et fasttømret spillekoncept og en trup, som bestemt er konkurrencedygtig . Derfor vil vi naturligvis også angribe det forår, vi står over for, og slutte så højt som muligt i tabellen. Men vi er en klub under opbygning i forhold til at skulle være et tophold, og det er vi meget bevidste om, siger Sportsdirektør Jan Laursen. – Derfor er vi alle enige om, at det at kunne sikre FCN europæisk fodbold for fjerde gang på de seneste fem år, og samtidigt forbedre vores slutplacering for femte år i streg, som udgangspunkt vil være tilfredsstillende. Succeskriteriet til at følge op på det fine og historiske efterår er altså nu på plads. Og skulle starten på foråret leve op til sidste halvsæson, så vil overliggeren kunne sættes endnu højere. – Superligaen har vist sig at være meget tæt mellem klubberne på selve kampdagene. Og derfor har vi respekt for, at vi på nuværende tidspunkt kan ende på alt fra en 8. plads til en 1.plads, når sæsonen er forbi. Men står vi eksempelvis i den situation, at vi efter syv spillerunder i foråret allerede har sikret os en plads i Europa, så er det klart, at vi vil forbeholde os muligheden for at sigte endnu højere og sætte os endnu mere ambitiøse mål for, hvad denne sæson skal ende med, siger Jan Laursen. En holdning som også trænerteamet og spillertruppen står bag. – Vi er superambitiøse med hensyn til den resterende del af sæsonen, og vi vil gøre vores ypperste for, at følge op på det gode efterår, hvor ikke mindst Europa League kampene var stærkt medvirkende til at bringe os op på et højere niveau i Superligaen. Og derfor er det ekstremt vigtigt, at vi igen kvalificerer os til europæisk fodbold siger Cheftræner Kasper Hjulmand. – Respekten for vores modstandere er stor, og derfor har vi, udover den konkrete målsætning, i høj grad fokus på at gå efter guldet hver eneste dag gennem vores handlinger til træning og i forberedelsesfasen, så vi sikrer en fortsat udvikling af holdet og klubben. Vi tænker meget på at forbedre os og spille den næste kamp. – Der skal ikke herske tvivl om, at spillerne er sultne og har troen på, at det kan blive et stort forår for FC Nordsjælland. Men vi ved også, at vi først skal gøre os fortjent til det, og det skal bevises uge efter uge og kamp efter kamp. Derfor har vi selv været med til at sætte målsætningen om top-4, som er fint i tråd med måden, vi har arbejdet på længe i FCN, siger anfører Nicolai Stokholm.