Okore: Vi skal være klar fra start

Kategorier


1. Team Coach Flemming Pedersen og Cheftræner Kasper Hjulmand skal sammen med resten af trænerteamet og den fysiske sektor træffe mange rigtige valg i en spændende men lidt ujævn opstart.

Okore: Vi skal være klar fra start

FC Nordsjælland starter træningen på mandag, og spillerne har holdt sig i god form i vinterferien.

Det er en måned siden, at FC Nordsjællands Superligatrup gik på en velfortjent vinterferie, men på mandag går det løs igen med træning frem mod Superligaens forårspremiere ude mod AGF i den første weekend i marts. Spillerne har dog alle haft et træningsprogram med sig på ferie, så de har kunnet holde formen ved lige, og især de syv Ligalandsholdsspillere har været flittige med selvtræning. – Vi skal være klar lige fra start, så vi kan præstere med Ligalandsholdet i Thailand. Der er tre kampe på turen, så det kræver, at man er i en rimelig god form. Jeg har løbet mange ture i december, og siden nytår har vi også mødtes et par gange for et røre en bold, siger Jores Okore, der ser frem til sin første Ligalandsholdstur. Ved den officielle træningsstart i FC Nordsjælland mandag kl. 10.30 vil alle spillerne blive testet, så klubbens fysiske træner Mathias Zangenberg får et klart billede af, hvordan de enkelte spilleres form ser ud. Allerede dagen efter, tirsdag 10. januar, er der så afgang for de syv Ligalandsholdsspillere til Thailand. Det er Jesper Hansen, Andreas Bjelland, Jores Okore, Patrick Mtiliga, Søren Christensen, Mikkel Beckmann og Tobias Mikkelsen, der skal afsted med landstræner Morten Olsen frem til den 23. januar. Michael Parkhurst er i USA med det amerikanske landshold frem til 26. januar, mens den resterende del af truppen må træne under de hjemlige himmelstrøg og med de fleste træningspas på kunstgræsbanen i Værløse. Fraværet af hele otte stamspillere i den første periode af opstarten har givet trænerteamet ekstra at tænke over i programlægningen. 1. Team Coach Flemming Pedersen vurderer det således: – Det giver os en noget ujævn opstart og flere ting, vi skal tage hensyn til. Når Ligalandsholdsspillerne kommer retur efter 14 dage på græsunderlag, skal vi passe meget på dem i overgangen til træningen på kunstgræs. – Det skifte kan være hårdt for kroppen, og vi vil derfor være ekstra opmærksomme. Sammen med den fysiske sektor skal vi trænere hele tiden træffe de rigtige valg for de enkelte spillere, og sandsynligvis skal flere af dem spares i den første træningskamp mod Halmstad 28. januar. – Vi kan derfor muligvis ikke stille stærkeste hold i en træningskamp, før vi kommer på træningslejr på La Manga. I de næste træningskampe har vi nemlig spillere afsted til U/20 turneringen Viareggio Cup i Italien, siger Flemming Pedersen. Han og resten af trænerteamet ser dog også mange positive ting ved at have så mange Ligalandsholdsspillere: – Det betyder, at vi får en stribe topmotiverede spillere tilbage, og at de allerede nu selv har sørget for at være i god form. Det er en flok selvmotiverende spillere, og for mange er det sikkert det vigtigste forår i hele deres karriere. Både på landsholdsplan og i FC Nordsjælland. Det giver altid smag for mere at prøve at være med på landsholdet. – Her i klubben giver det os mulighed for at bringe en masse nye spillere i spil i de første 14 dage, hvor vi trækker otte U/19 spillere op, så vi har fuld trup i træningen. Det bliver navnlig de spillere, vi satser på til Viareggio Cup. – Den allervigtigste periode for os kommer så under træningslejren på La Manga, hvor holdet skal toppes og spilles sammen i stærkeste opstilling, siger Flemming Pedersen. Programmet for FC Nordsjællands træningskampe ser således ud: 28/1 mod Halmstad på kunstgræsbanen i Værløse med A-hold kl. 12.30 og B-hold 14.15.
1/2  B-hold mod Brønshøj i Tingbjerg kl. 17.30.
8/2 mod IFK Norrköping på kunstgræs i Frederikssund kl. 17.00.
11/2 mod Elfborg på udebane kl. 14.00. Herefter tager FC Nordsjællands Superligatrup på træningslejr fra 13. til 23. februar, og turen går igen til La Manga i Spanien, hvor FCN spiller tre kampe. Efter hjemkomsten spilles en sidste træningskamp i Jylland mod FCM søndag 26. februar, før det går løs for alvor 3./4. marts ude mod AGF i Superligaen.