Mads Thomsen: Det er sidste udkald

Kategorier

Mads Thomsen: Det er sidste udkald

Efter fire år med evige skader er 22-årige Mads Thomsen endelig med for fuld kraft i en sæsonoptakt

Mads Thomsen blev for fire år siden hentet fra Lyngby til FC Nordsjællands Superligatrup, men bortset fra den første halve sæson i klubben, har det næsten været et konstant skadeshelvede for det unge angrebstalent. Ialt er det blevet til sølle 15 førsteholdskampe på de fire år for Mads Thomsen. Han er blevet ramt af ekstremt mange fiberskader undervejs, men også en hoftskade, der krævede operation for to år siden, satte ham ud af spillet i meget lang tid. Da han sidste år i januar endelig var klar og skadesfri til at deltage fuldt ud i en sæsonoptakt, så vendepunktet endelig ud til at komme. Mads Thomsen spillede rigtig godt i træningskampene og var med i startopstillingen i forårspremieren ude mod Randers. Men kun i tyve minutter. Så røg der en fiber i baglåret, og siden spolerede en række følgeskader resten af 2011. Mads Thomsen har et halvt år tilbage af sin kontrakt og ved godt, at det er nu, det gælder, hvis han også fremover skal bære tigeren på brystet: – Det er sidste udkald for mig for at kunne fortsætte her i klubben. Det er jeg godt klar over, og jeg har fuld forståelse for, at FCN ikke kan blive ved med at have en skadet spiller i truppen. Heldigvis har  klubben vist, at den tror på mine evner, og forhåbentlig kan jeg nu vise dem frem i det sidste halve år af min kontrakt. – Jeg føler, at det går rigtig godt lige nu, men jeg havde også en vældig god opstart sidste år, og alligevel gik det galt igen. Denne gang tror jeg på, at jeg kan bruge lidt af erfaringerne fra sidste år. Man vil så gerne igang og i topform hurtigst muligt, men jeg skal også lære at lytte til min krop. Det siger klubbens “fysser” også, og vi prøver at ramme den rigtige dosering og træne med omtanke, siger Mads Thomsen. Det kan være svært at bevare optimismen efter så mange nedture, men den 22.årige angriber håber virkelig, at det lykkes denne gang, selv om det er svært at skubbe frygten for en ny skade helt i baggrunden. – Jeg prøver, men selvfølgelig lurer tanken der hele tiden. Med kontraktudløb til sommer er der også et pres den vej, men jeg er indstillet på, at jeg skal spille fodbold, og den skal have gas i dette forår. Men altså med tanke for kroppens signaler og den rette træningsdosering her i starten, siger Mads Thomsen, der i denne sæson kun er noteret for to pokalkampe i efteråret. Mads Thomsens første chance for at vise sig frem i kamp kommer lørdag den 28. januar, når FCN spiller træningskamp mod Halmstad på kunstgræs i Værløse.