Lawan: Vi er klar til at give alt

Kategorier


Rawez Lawan var på banen i samtlige FC Nordsjællands 24 kampe i efteråret. (Foto: Boesenfoto.dk)

Lawan: Vi er klar til at give alt

Spillernes gode indbyrdes kendskab er en vigtig nøgle for FCN, mener Rawez Lawan

Selv om over et halvt hold løber rundt med Ligalandsholdet i Thailands varme, dæmper det på ingen måde entusiasmen hos de tilbageværende FCN-spillere, der knokler på træningsbanen i den hjemlige kulde. – Vi ved jo, at de første par måneder inden opstart er utroligt vigtige. Det er her, grundformen bygges op, og det er bare hårdt arbejde. Nogle tror, at fodbold kun er glamourøst, men det her er den anden side af medaljen, siger Rawez Lawan.

Med en historisk andenplads som udgangspunkt før sæsonens sidste 15 kampe, er der også en ekstra motivationsfaktor:

– Det er ikke det, vi tænker på lige nu, men det gør vi helt sikkert, når vi kommer tættere på forårspremieren. Vi arbejder alle på at blive helt klar mentalt, og vi vil give alt for at slutte så højt som muligt, siger Rawez Lawan.

Han var i efteråret den eneste FCN-spiller, der deltog i samtlige 24 kampe, både de 18 i Superligaen, de fire pokalkampe og to Europa League kampe. Dermed er Rawez Lawan nået op på 90 kampe for FCN, siden han kom til klubben fra Horsens for to et halvt år siden. En række af de øvrige spillere på holdet har nu også enten rundet de 100 kampe eller nærmer sig.

– Alle vil gerne spille så mange kampe som muligt, og heldigvis var jeg forskånet for skader og karantæner i efteråret. Det betyder meget, at så mange spillere har spillet sammen i så mange kampe. Det indbyrdes kendskab til hinanden både på og udenfor banen er en vigtig nøgle i den succes, vi havde i efteråret, siger Rawez Lawan.

Modsat de to foregående forårssæsoner har FCN denne gang ikke chancen for at spille sig i en pokalfinale, så den eneste vej ud i Europa til efteråret går nu gennem Superligaen:

– Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, at vi røg ud af pokalen, men vi vil spille europæisk igen, og det kan måske være positivt og afgørende, at vi helt kan koncentrere os om Superligaen.

– Motivationen er stor, og vi ved, at kun en placering i toppen giver os adgang til europæisk fodbold igen. Det vil vi gå 100% efter i forårets 15 kampe, siger 24-årige Rawez Lawan, der også håber at få en fod med i alle forårets kampe.