Hjulmand om hjemmebanen

Kategorier


Cheftræner Kasper Hjulmand vurderer fra bænken med sin 1. Team Coach Flemming Pedersen ved sin side. (Foto: Boesenfoto.dk)

Hjulmand om hjemmebanen

FC Nordsjællands Cheftræner vurderer året 2011 på forskellige parametre. I går handlede det om udviklingen, mens fokus i dag i 2. del er på hjemmebanen. I morgen gælder det kulturen i klubben.

I efteråret spillede FC Nordsjælland 24 kampe inklusiv europæiske og pokalopgør. I halvdelen af disse lykkedes det at holde modstanderne fra at score. I alt 12 af kampene var på hjemmebane i Farum Park, og her var tendensen endnu stærkere med i alt 9 gange rent bur og kun 3 mål scoret imod tigrene. Her evaluerer Cheftræner Kasper Hjulmand på den sportslige del af efteråret – ikke mindst den flotte hjemmebanestatistik.

– I forhold til vores europæiske styrkeprøve mod Sporting CP om en plads i Euro League, så er jeg stadig lidt ærgerlig over, at vi ikke fik scoret på hjemmebane, eller fik godkendt den scoring, vi faktisk havde i nettet. For med en 1-0 sejr tror jeg, vi havde gjort det og lavet sensationen. Vi endte med at blive sendt ud med mindste margin til et internationalt klassehold. Jeg kunne godt tænke mig at have set vores hold i Euro League gruppespillet i dette efterår – men det må vi have til gode. – I DBU Pokalen måtte vi efter en stribe af gode pokalkampe over en 3-årig periode lade livet til FCK i kvartfinalen. En kamp, hvor FCK fortjente sejren og, hvor vi ikke fik lavet chancer nok i vores spil. Et exit vi selvfølgelig er ærgerlige over. Vi ville gerne have skrevet historie med en tredje pokaltitel i streg. Den helt store succes i efteråret har FC Nordsjælland haft i Superligaen, hvor tigrene har fået 35 point på 18 kampe og har en målscore på 25-13. På hjemmebane er der spillet 10 kampe med 7 sejre, 2 uafgjorte og et enkelt nederlag som status. FCN er derudover ligaens absolut mest boldbesiddende hold med bolden på fødderne i gennemsnit 58 % af tiden i kampene. Desuden er tigrene det hold med flest pasninger, flest fremadrettede pasninger, flest succesfulde pasninger på den sidste 1/3 af banen og flest antal generobringer højt på banen. Tal som bekræfter både succes og udfordringer for trænerteamet. – Disse er nøgletal for vores spillestil. Målbare parametre som skal sandsynliggøre sejr i vores måde at spille fodbold på. Men vi kan gøre det bedre endnu. Vi har analyseret godt på spillet og ved, hvor forbedringerne kan hentes. – Bag disse fakta gemmer der sig et omfattende strategisk arbejde, hvor vi længe har arbejdet på at blive afklaret med, hvem vi er og, hvordan vi vil arbejde. Vi har aktivt opbygget en klar kultur – en vinderkultur, som er fundamentet for ethvert vindende hold. Vores store opgave er at bygge videre på den og fortsat søge fremskridtet, udviklingen, det næste mål – så vi lever op til vores slogan “Altid mod målet”. Vi er ikke tilfredse og vi VIL vinde mere endnu.

Læs i morgen:
Hjulmand om kulturen