FCN tabte knebent i tysk heksekeddel

Kategorier


50 fans fra Lübeck Ultras kravlede op og fjernede FC St. Paulis banner, og så gik tusindvis af St. Pauli-fans amok. Politiet måtte gribe ind, og FC Nordsjællands første kamp blev afbrudt to gange under urolighederne.

FCN tabte knebent i tysk heksekeddel

Dramatik i en tændt Sporthalle Hamburg under FC Nordsjællands to kampe i indendørs fodbold fredag aften, og Schweinske Cup er aflyst lørdag

FC Nordsjællands unge mandskab fik en oplevelse både på banen og i den heksekeddel, kampene fredag aften i Sweinske Cup blev afviklet. Indendørs fodbold i Sportshalle Hamburg er noget ganske andet end i Danmark, og det var især højdramatisk på tilskuerpladserne under de unge tigres første kamp. FCN mødte det sammensatte hold af tidligere stjerner fra Bundesligaen, FC Respect, men det var ikke på grund af selve kampen, dramatikken opstod. Det var på tilskuerpladserne, det gik løs da 50 fans fra Lübeck Ultras kravlede op og fjernede FC St. Paulis banner. Så gik tusindvis af St. Pauli-fans amok. Politiet måtte gribe ind, og FC Nordsjællands første kamp blev afbrudt to gange under urolighederne. På banen holdt de unge FCN-spillere ellers længe hovedet koldt, selv om de mødte et mandskab med erfaring fra flere hundrede Bundesligakampe. FCN førte både 1-0 og 2-1, men afbrydelserne kostede koncentration og til sidst vandt FC Respect med 3-2. I den næste gruppekamp mod Vfc Lübeck var FCN også foran 1-0, kom bagud 1-2 men viste moral og fik udlignet til 2-2. Desværre kostede et par dumme fejl dyrt i slutfasen og kampen blev tabt 3-4. I den sidste ende blev resultaterne dog helt uden betydning, idet det tyske politi efter aftenens dramatiske hændelser med peberspray i luften dikterede en aflysning af lørdagens planlagte fortsættelse af Schweinske Cup. FC Nordsjællands tredje gruppekamp mod FC St. Pauli lørdag bliver altså aldrig spillet, og de unge tigre kan tage hjem allerede lørdag formiddag. Assistenttræner John Bredal siger om aflysningen: – Det er ærgerligt, at det skal slutte sådan, at det bliver ballade på tilskuerpladserne, der overskygger det sportslige, men det var voldsomt, og flere af vores spillere blev da også lidt skræmte. – Men sportsligt var det et godt stævne på et meget højt niveau, og det var en god mental test for vores spillere. Der blev også gået til den på banen men med fair midler, og vi kunne lære af at være med. Hele arrangementet var også godt, og vi er blevet fint behandlet hernede, så det er piværgerligt, at det sportslige ryger i baggrunden på den måde, siger John Bredal.