Bjelland: Motivation til alle i klubben

Kategorier


Andreas Bjelland er vant til at være i mediernes rampelys og nu prøver en hel stribe af klubbens øvrige spillere det også.

Bjelland: Motivation til alle i klubben

– FC Nordsjællands Ligalandsholdsspillere fik alle vist sig fint frem, og det giver blod på tanden, siger Andreas Bjelland

Andreas Bjelland har gennem flere år været scenevant i nationaldragten på U-landsholdene. Efter EM-slutrunden som anfører for U/21 landsholdet sidste sommer blev han hurtigt forfremmet til A-landsholdet.

Her fik han i efterårets løb selskab af flere og flere holdkammerater, kulminerende med hele syv FCN-spillere på Ligalandsholdets netop afsluttede tur til Bangkok. Det vurderer Andreas Bjelland som et skulderklap til hele klubben:

– Det var en lidt speciel fornemmelse og et kæmpe cadeau til det arbejde og den udvikling, vi har lavet her i klubben. Hatten af for de drenge, og så har vi fået god tilgang af Patrick og Becks. Det var sjovt og specielt at være syv afsted fra FCN, men ikke noget der prægede turen. På Ligalandsholdet kender vi i forvejen hinanden på kryds og tværs fra U-landshold.

– Det var en rigtig god tur, hvor alle folk her fra klubben har fået vist sig fint frem. Altså bortset fra Becks, der ikke gad mere efter et par dage, siger Andreas Bjelland drillende om den skade, der tvang Mikkel Beckmann til hurtigt at forlade Ligalandsholdstruppen igen.

Andreas Bjelland tror på en positiv effekt for FCN:

– Det har givet os alle mere blod på tanden, og det kan bruges i foråret, hvor vi skal præstere både som hold og enkeltpersoner.

– Vi skal fortsætte som i efteråret med samme spil og de dyder. Ting, der går igen på landsholdet, og kan vi holde niveau, bliver vi bemærket af landstrænerne. Så kommer der også nogle herfra klubben med til EM, siger Andreas Bjelland.

For FC Nordsjælland kan det blive et historisk forår, hvis det lykkes at fastholde positionen i Superligaen, og for Andreas Bjelland kan det blive ekstra specielt, da det er hans sidste halve sæson i klubben, inden sommerens skifte til FC Twente i Holland.

– FC Nordsjælland er en klub, som har betydet rigtig meget for mig, så når vi kommer til de sidste kampe på hjemmebane, bliver det nok lidt vemodigt. Forhåbentlig har jeg til den tid været med til at skabe en historisk sæson for FCN, inden jeg drager afsted.

– Det vil være kæmpe stort for mig at slutte godt af i Nordsjælland. Og så har jeg forhåbentlig også en chance for at komme med til EM, som også er en målsætning. Vi skal holde os i den sjove ende og få et nogle stykker med i en slutrunde, siger Andreas Bjelland om sine forventninger til forårssæsonen.

Han ved dog godt, at det hele skal gribes an med stor omtanke i den kommende tid. Med næsten et helt hold afsted i national tjeneste – Michael Parkhurst kommer først retur fra USA på mandag – bliver det en lidt ujævn opstart for FCN. Og skiftet i optaktsperioderne kan føles voldsomt:

– Vi skal passe på os selv nu. Doseringen er vigtigt i den kommende tid. De næste træningskampe deles nok ud på en stor skare for dem, der har spillet meget på Ligalandsholdet, skal doseres rigtigt, så alle kan være helt klar til La Manga. Der er rigelig tid, og så kan vi arbejde med det taktiske dernede, siger Andreas Bjelland, der tror, alle i FCN har fået et boost:

– At ligge nr. to og syv udtagelser til Ligalandsholdet giver da blod på tanden. Det er motivation til alle i hele klubben og beviser, at man kan flytte sig meget med hårdt arbejde. Det er også motiverende for de unge spillere i klubben i forhold til U-landshold, og for de unge drenge, der ved den kommende turnering i Viareggio kan få kamptræning på højt niveau, siger Andreas Bjelland.