Stokholm: Vi må aldrig blive tilfredse

Kategorier

 

Nicolai Stokholm:
Vi må aldrig blive tilfredse

FC Nordsjællands anfører mærker stadig fodboldsulten og glæder sig til at fortsætte det hårde arbejde med udvikling af holdet, som er lykkedes så godt for trænerstab og spillertrup i fællesskab i efteråret.

FC Nordsjælland har haft et forrygende flot efterår og overvintrer på andenpladsen i Superligaen, før det til marts går løs igen med sæsonens sidste 15 kampe. De første 18 kampe har givet 11 sejre to uafgjorte kampe og kun fem nederlag, og efter en svær sæsonstart med kun ét point i de tre første kampe har FCN fundet rytmen og vist en stabilitet, der har overrasket de fleste. De 35 point og placeringen som førsteudfordrer til FCK er imidlertid resultatet af lang tids målrettet og knaldhårdt arbejde. Anfører Nicolai Stokholm forklarer udviklingen således: – Der er ingen tvivl om, at det er en kombination af flere ting. Trænerstab og spillertrup har arbejdet rigtigt godt sammen og fungeret som en enhed. Kasper og Flemming tog over i sommers, og de har taget tingene med videre efter Wieghorst. De har tydeliggjort det fortsatte arbejde med fokus på at være dygtige til boldbesiddelse og gode i genpres. Vi arbejdede rigtig hårdt med det i en god opstart til sæsonen, siger Nicolai Stokholm. Anføreren peger også på sommerens tilgang af spillere som medvirkende i processen: – Klubben har også vist sig dygtig til at tilføre de rigtige spillere til holdet. Inden denne sæson har man fundet de helt rigtige, som har kunnet styrke truppen fra dag ét. Og så har vi fået oparbejdet den hjemmebane, som vi har ønsket os i mange år. Vi har været skarpe i Farum Park og kun lukket få mål ind. – Det skyldes selvfølgelig et godt forsvar, men det er hele holdet, der forsvarer, ligesom det er hele holdet, der angriber. Vi har også været skarpe og effektive i kampe med få målchancer. – Vi startede sæsonen med nogle vanskelige udekampe, men så fandt vi også udebaneformen og vandt svære steder som i Parken, i Aalborg og senest i Silkeborg. I nogle kampe har vi været lidt heldige med marginalerne, men vi har også opsøgt heldet og arbejdet for det til sidste fløjt i kampene, siger Nicolai Stokholm. Han og resten af truppen er nu gået på en velfortjent vinterferie, men alle glæder sig allerede vildt til at komme i gang igen lige efter nytår, hvor sæsonforberedelserne også byder på en tur til Thailand med Ligalandsholdet for syv af FC Nordsjællands spillere. Dog ikke anfører Stokholm, der med sine 35 år ikke er et emne til fremtidens landshold. – Udtagelsen af syv spillere til Ligalandsholdet er et udtryk for, at andre også har set og anerkender, det vi laver. Det er ikke kommet af sig selv. Det har været hårdt arbejde, og der skal ydes 100% hele tiden for at opnå noget. – Alle er gået på ferie med en god fornemmelse, og der er rigtig meget, vi skal bygge videre på. Jeg er sikker på, at vores trænere allerede har fuld fokus på, hvad vi kan gøre bedre. Bl.a. kan vores presspil forbedres en del, lyder det fra FCN-anføreren, der ikke vil lade sig tynge af det større pres, der nu hviler på FC Nordsjælland til foråret. – Vi skal være bevidste om, at der vil være større forventninger, men det er jeg sikker på, at vores spillere kan håndtere. Vi har været i to pokalfinaler, og det har også skabt forventninger, som har givet hår på brystet. – Man må aldrig blive tilfreds, for så går man i stå. Vi ved, vi kan og skal nå mere, og jeg mærker stadig stor sult hos alle, siger Nicolai Stokholm.