Parkhurst på USA’s landshold

Kategorier


Michael Parkhurst kan se frem til comeback på det amerikanske landshold efter et stærkt efterår i FC Nordsjælland. (Foto: Boesenfoto.dk)

Parkhurst på USA’s landshold

Landstræner Jürgen Klinsmann har valgt den stærke FCN-forsvarer til træningslejr og to landskampe i januar

FC Nordsjælland kan føje endnu et navn på listen over spillere, der er væk det meste af januar måned i national tjeneste. Udover de syv mand på det danske Ligalandshold skal nu også Michael Parkhurst afsted til USA som én af de kun to spillere udenfor USA, som landstræner Jürgen Klinsman har valgt til træningslejr og to landskampe i januar. Jürgen Klinsmann har bebudet, at han vil lave et generationsskifte på landsholdet i USA med henblik på næste VM-kvalifikation, og selv om Michael Parkhurst bliver 28 år i slutningen af januar, har FCN-spilleren altså overbevist USA’s tyske landstræner om, at han har potentiale til fremtidens landshold. Resten af den 20 mand store trup er langt mindre erfarne, og fra Europa hentes udover Michael Parkhurst kun midtbanespilleren Ricardo Clark fra Eintracht Frankfurt. Klinsmann samler sin trup i Arizona allerede 3. januar, og den tre uger lange træningslejr afsluttes med to venskabslandskampe, hjemme mod Venezuela 21. januar og i Panama City mod Panama den 25. januar. Herefter kan Michael Parkhurst vende retur til FC Nordsjælland ca. samtidig med, at de syv danske Ligalandsholdsspillere fra FCN kommer hjem fra turen med Morten Olsen til Thailand. Michael Parkhurst kom til FCN fra den amerikanske klub New England Revolution i januar 2009 på en tre-årig kontrakt. Den havde således udløb til nytår men er netop blevet forlænget med endnu et år, efter at Michael Parkhurst gav udtryk for, at han gerne ville blive i FCN og være med i fortsættelsen af en forrygende sæson, både for klubben og for den amerikanske spiller selv. Michael Parkhurst har spillet 23 kampe for FCN i dette efterår og har for alvor bidt sig fast på holdet, hvor han kan spille mange pladser. 94 kampe er det indtil videre blevet til med tigeren på brystet, og udtagelsen til det amerikanske landshold er en fortjent belønning for stabilt spil på højt plan hele efteråret.